CHP’de ‘Diktatör Kemal’ isyanı

CHP’de ‘Diktatör Kemal’ isyanı
29 Eylül 2018 12:43

Muharrem İnce’yle giriştiği koltuk kavgasını, kurultay için imza veren delegeyi partiden ihraçla tehdit edip imzalarını geri çektirerek kazanan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de farklı sesleri susturmak için ihraç sopasını kullanıyor.

 

 

 

Ağzından demokrasi ve düşünce özgürlüğünü düşürmeyen Kılıçdaroğlu, partililere konuşma yasağı getirdi.

 

YAZI PAYLAŞTI DİYE KOVUYOR

 

Hiçbir eleştiriye izin vermeyen CHP lideri, kendisini eleştiren isimlerin partiden atılması için elinden geleni yapıyor. Bunun son örneği Bursa’da yaşandı. Bursa il örgütünde uzun yıllardır CHP’ye hizmet eden parti üyesi Ali Uluşahin, Kılıçdaroğlu’nu eleştiren bir yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı diye partiden atılıyor. Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un Kılıçdaroğlu’nu eleştiren yazısını Twitter hesabından paylaşan Uluşahin, ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

 

TESLİM OLMAYACAĞIZ

 

Kılıçdaroğlu’nun ‘konuşanı kovarım’ tavrı partilileri isyan ettirdi. Bursa il örgütünde dün bu isyanın sesi yankılandı. Savunmasını vermek üzere il başkanlığına giden Uluşahin’e partililer de destek verdi. Kılıçdaroğlu’nun baskıcı yönetimine başkaldıran CHP’liler, zehir zemberek bir bildiri yayınladı. Altmış kişilik ihraç listesi hazırlandığı, ancak tepki çekmemek için küçük gruplar halinde işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, “CHP Bursa İl Başkanlığı, sosyal medyada partimizin kötü gidişatına dikkat çekmeye çalıştığımız için bizleri disiplin kuruluna sevk etmiş görünse de; biliyoruz ki yapılmak istenen CHP üyelerini diktatörlüğe teslim etmek; CHP içerisinde de biat kültürünü yaratmaktır. Bizler buna izin vermeyeceğiz” denildi.

 

ATATÜRK’Ü İHRAÇ EDECEKLER

 

Parti içi diktatörlüğe karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten CHP’liler, şu ifadelerle Kılıçdaroğlu’na meydan okudu: CHP’den ihraç edilmek istenen, bireysel çıkar kaygısı taşımadan, özgürce fikirlerini ifade edebilen üye yapısıdır. CHP’den ihraç edilmek istenen, gençliktir – gençliğin mücadele azmidir. Biat etmeden sokak sokak, kapı kapı çalışan aktif üyeleridir. CHP’den ihraç edilmek istenen, mezhep siyasetine karşı duran, mikro-milliyetçiliğe karşı tavır alan üyeleridir. CHP’den ihraç edilmek istenen, 6 oklu bayrağımızın anlamını idrak edememiş devşirme adayların her seçimde önümüze getirilmesine karşı çıkılmasıdır. CHP’den ihraç edilmek istenen, oy kaygısıyla Atatürk ilke ve devrimlerinden asla vazgeçmeyen üyelerdir. Son olarak CHP’den ihraç edilmek istenen; Kurucu ve ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve ideolojisidir.”

 

DÜNDAR’A İPTAL ŞOKU

 

Kılıçdaroğlu’nun muhalifleri susturma hamlesi, gazetecilere uzandı. Kurultay tartışmalarında Muharrrem İnce’yidestekleyen Uğur Dündar’a CHP’li belediyeden veto geldi. Dündar’ın 12 Ekim’de Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yapacağı televizyon programı, CHP’li belediye başkanı tarafından iptal edildi.

 

POLİS ZORUYLA SUSTURDULAR

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren köşe yazısını sosyal medyada paylaştı diye disipline sevk edilen Ali Uluşahin, savunmasını vermek üzere Bursa İl Başkanlığı’na geldi. Burada açıklama yapmak isteyen Uluşahin, parti yönetiminin engellemesiyle karşılaştı. Uluşahin’i susturmak için her yola başvuran yönetim, polis çağırdı. Bu sırada gerginlik çıktı. Uluşahin’i destekleyen partililer ve yönetim destekçileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

 

85d339df017511801