CHP’de delegeler silbaştan!

CHP’de delegeler silbaştan!
24 Ekim 2019 11:01

CHP Nisan ya da Mayıs ayında yapılması planlanan kurultaya hazırlanıyor. 21 Ekim Pazartesi üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak ve itiraz süresi başlayacak. Delege seçimlerinde, Genel Merkez’de tutulan ve siyasi parti siciline bildirilmiş olan üye kütüğü esas alınacak.

 

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre İl, ilçe başkanlıklarına kongre takvimine ilişkin genelge gönderildi. Üye çizelgelerinin askıya çıkarılmasına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İlçe başkanlıkları itirazlar sonucu oluşan kesinleşen üye çizelgelerinin bir fotokopisi ile yapılan değişikliklere dayanak olan belgeleri Genel Merkez Üye Kütüğüne aktarılması için en geç 4 Kasım 2019 tarihine kadar yazılı olarak Genel Merkeze bildirecek.

 

 

ÜYE ÇİZELGELERİNE YAPILAN TÜM İTİRAZLAR EN GEÇ 29 EKİM 2019 TARİHİNDE KARARA BAĞLANACAK

 

 

Üye çizelgelerine yapılan tüm itirazlar, en geç 29 Ekim 2019 tarihinde ilçe yönetim kurulları tarafından “Kongreler Yönetmeliği” çerçevesinde değerlendirilerek karara bağlanacak. Karar ilan tahtasına asılarak tebliğ edilecek.

İtirazcı, ilçe yönetim kurulu kararına karşı, tebliğ ya da ilandan itibaren iki gün içinde (en geç 31 Ekim 2019 Perşembe günü saat 18:00’e kadar) il yönetim kuruluna yazıyla itirazda bulunabilecek. İlçe başkanlıkları da bu tarihe kadar itirazlarla ilgili değerlendirme ve görüşlerini topluca il başkanlığına aktaracak.

 

 

İL YÖNETİM KURULU İTİRAZLARI EN GEÇ 2 KASIM 2019 CUMARTESİ GÜNÜ İNCELEYECEK

 

 

İl yönetim kurulu itirazları 2 gün içinde (en geç 2 Kasım 2019 Cumartesi günü) inceleyecek ve karara bağlayacak; kararı, yazılı olarak ilçe başkanlığına, bilgi için itirazı yapan kişiye bildirecek veya ilan tahtasına asacak.

 

 

OLAĞANÜSTÜ İLÇE VE İL KONGRELERİ YAPILMAYACAK

 

 

Kongre Takviminin bitimine kadar, Merkez Yönetim Kurulu’nun kararı olmadan olağanüstü ilçe ve il kongreleri yapılmayacak. 30 Eylül 2019 tarihinden önce olağanüstü kongre süreci başlamış veya süre dolup da kongreler yapılamamış ise, bu süreçler de durdurulacak.

 

 

DELEGE SAYILARI

 

 

İlçe kongrelerine katılmak üzere muhtarlık bölgelerinden seçilecek delege sayıları, ilçe kongrelerinde, İl kongrelerine katılmak üzere seçilecek delegelerin toplam sayıları ve bunların ilçeler bazında dağılımı ve kongreler sürecine ilişkin hususlar için ayrı bir genelge gönderilecek.
İlçe kongresi delege seçimleri 8 Kasım Cuma günü başlayacak.

 

 

TEK ADAY EĞİLİMİ

 

 

14 Aralık Cumartesi ilçe kongrelerinin başlangıç tarihi, 27 Ocak 2020 Pazartesi de ilçe kongrelerinin bitiş tarihi olacak. 3 Şubat 2020 Pazartesi il kongrelerinin başlangıç tarihi, 2 Mart 2020 Pazartesi il kongrelerinin bitiş tarihi olacak.
Kritik ve büyükşehir il kongrelerine tek adayla gidilmesi eğilimi bulunuyor.

 

 

KURULTAYIN NİSAN YA DA MAYIS AYINDA YAPILMASI BEKLENİYOR

 

 

Olağan kurultay ilk kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. Kurultayın Nisan ya da Mayıs ayında yapılması planlanıyor.