CHP’de bir delegeye daha disiplin sopası!

CHP’de bir delegeye daha disiplin sopası!
16 Ağustos 2018 11:37

CHP’de Kurultay için Genel Merkeze muhalifler noter onaylı 618 imza sunmuştu. Bu kişilerden 31’i imzasını geri çekerken, beşinin istifa etmiş olduğu, dördünün mükerrer nitelikte bulunduğu, dördünün ise fotokopi evrak olduğu belirtilmişti. Beş imza ise gündem maddesi eklenmediği için yok hükmünde sayılırken, 569 imzayla Genel Merkez kurultay yapılmayacağını bildirmişti.

 

 

CHP’de bir yandan olağanüstü kurultay tartışmaları hala sürerken, diğer yandan da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzalı kararda, Antalya’da parti üyesi Abdullah Akbaba’nın olağanüstü kurultay için mükerrer imza kullandığı ifade edilerek disipline sevk edildiği bildirildi.

 

Geçen hafta Antalya İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Antalya ili Serik ilçesi üyesiAbdullah Akbaba’nın ‘Seçimli olağanüstü Kurultay Toplanması’ talebi ile ilgili olarak, Serik 1. Noterliği’ne 16 Temmuz 2018 tarih ve 5868 yevmiye numaralı ve yine Serik 1 Noterliği’ne 27 Temmuz 2018 tarih ve 6191 yevmiye mükerrer beyanlarının olduğu görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

 

Kararda, olağanüstü kurultayın bir hak olduğu vurgulanırken ancak gerçek imza sayısının olduğundan fazla gösterildiği ve bu hakkın kötüye kullanıldığı ifade edilerek “Kesin çıkarma cezası” ile Akbaba’nın disipline sevk edildiği belirtildi.

 

İşte o yazı:

 

index