CHP’de ‘Bucak’ çatlağı!

CHP’de ‘Bucak’ çatlağı!
11 Şubat 2019 10:13

CHP belediye başkan adaylarını tanıtarak yerel seçim kampanyasının startını verdi ancak parti içindeki “adaylık” tartışmaları devam ediyor. Hem istifaların hem de özellikle Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aday gösterilen Mehmet Fatih Bucak’ın durumunun bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

 

Genel Sekreter Akif Hamzaçebi ve PM üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın yanı sıra yeniden aday gösterilmeyen çok sayıda mevcut belediye başkanı ile ilçe örgütü ve parti üyeleri aday belirleme sürecinde görevlerini bıraktı. Birçok isim de istifayı düşünmese de genel merkeze eleştirilerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de bugün basın toplantısıyla eleştirilerini sıralaması bekleniyor.

 

 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde CHP’nin adayı olarak açıklanan Mehmet Fatih Bucak ile ilgili tartışmalar da sürüyor. MHP adaylığı döneminde sarf ettiği sözler nedeniyle Bucak’ı sert sözlerle eleştiren Grup Başkanvekili Özgür Özel bu tavrını sürdürüyor. Özel dün katıldığı bir televizyon yayınında, “Oturup MYK’da etraflıca konuşacağız. Ben Bucak’ın adaylığını doğru bulmuyorum” dedi. Bucak’ın dünkü aday tanıtım toplantısına katılmaması ve Şanlıurfa adayları sunulurken anons dahi edilmemesi üzerine kulislerde “adaylığın geri çekilebileceği” konuşuldu. Ancak parti yönetiminden isimler Milliyet’e “Bucak mazereti olduğu için törene katılmadı. Adaylığının çekilmesi söz konusu değil” değerlendirmesi yaptı.

 

 

MYK’da tartışılacak

 

 

CHP’nin bugünkü MYK toplantısında, hem son dönemdeki istifalar hem de Bucak başta olmak üzere adaylarla ilgili tartışmalar değerlendirilecek. Kılıçdaroğlu’nun Hamzaçebi’nin istifasıyla boşalan genel sekreterlik makamına PM üyelerinden atama yapması bekleniyor. Kulislerde, bu görev için Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve Ankara Milletvekili Haluk Koç isimlerinden birinin tercih edilebileceği konuşuluyor. CHP liderinin, bu makama bir atama yapmadan, mevcut MYK üyelerinden birine “imza yetkisi” vererek seçim sürecini götürebileceği de dillendiriliyor.