CHP’de bir ‘Kaftancıoğlu’ istifası daha!

CHP’de bir ‘Kaftancıoğlu’ istifası daha!
24 Kasım 2020 12:15

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kaftancıoğlu’nun açıklamasının ardından başlayan Atatürk tartışması bir istifa daha getirdi. Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yeğeni Esra Seba Oğul, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

 

 

Veryansıntv’de yer alan habere göre Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yeğeni Esra Seba Oğul, sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Seba, “Atatürk adını bile hissetmeyince söyleyemeyen ve bu duruma seyirci kalan bir zihniyetle yoluma devam edemem” dedi.

CHP’den ayrıldığını Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook hesabından ilan eden Esra Seba Oğul, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Sevgili yol arkadaşlarım, ben, bugüne kadar önceliğim ailem olmak üzere ki soyadını taşıdığım ailenin adına yakışır hareket etmenin onuru ve gururu ile yol almaya çalıştım. İnandığım, güvendiğim Atatürkçü ve vatansever kimliğimden asla ödün vermedim. İnsanlara, vatanıma, milletime olan sevgi ve saygım sonsuz. Hizmet aşkı ile başladığım siyaset hayatıma Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinde devam etmek için, partimin 6 ok ilkelerine olan bağlılığını bildiğim için mücadele ve hizmet ettim.”

 

 

CHP ZİHNİYETİ BENİMLE UYUŞMUYOR
“Atatürk” diyemeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu isim vermeden eleştiren Esra Seba Oğul, “Atatürk adını bile hissetmeyince söyleyemeyen ve bu duruma seyirci kalan bir zihniyetle yoluma devam edemeyeceğime karar verdim. Beni tanıyan bütün dostlarımın bildiği gibi yardımseverliğim ve merhamet duygularımla elimin yettiği dokunabildiğim her yere yetişmeye çalışan bir karakterim var. Son nefesimi verene kadar da bu karakterimdir değişmez. Bugüne kadar bana inanan, güvenen bütün dostlarıma minnettarım. Ancak inandığım mensubu olduğum partimde yaşadığım hayal kırıklıkları, CHP denen zihniyetin bana, kişiliğim ve karakterimle uyuşmadığını verdiğim mücadelenin yetmediğini gördüğüm için CHP deki bütün görevlerimden istifa etmeye karar verdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hakkınızı helal edin.” açıklamasını yaptı.