CHP’de bir il başkanı daha kurultay çağrısında bulundu!

CHP’de bir il başkanı daha kurultay çağrısında bulundu!
4 Temmuz 2018 16:12

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısında bulundu.

 

 

“Uzun zamandan beri deniyoruz…Olmuyor. Olmadı…” diyor Erdoğan,  “24 Haziran seçimleriyle birlikte örgütümüzün üzerine çöken umutsuzluk ve karamsarlık havasını ancak  yenilenerek yeni bir umutla dağıtacağımız açıktır. Geçen haftaki basın açıklamamda belirttiğim gibi Afyonkarahisar Örgütü değişimden ve yeni bir Örgütlenme anlayışından yanadır.” dedi.

 

 

Ülke insanlarının çaresizlik ve umutsuzluk içerisinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, ekonomi, eğitim sistemi, dış politika, demokrasi ve adalet sisteminin alt üst olduğunu belirterek, ulusal medyanın algı operasyonuyla ve iş imkanı yaratmak yerine, sözde dağıtılan yardımlarla insanlarımızın aklıyla ve zekasıyla oynadığını ifade etti.

 

 

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

 

 

“Toplumsal barışımız yıpratılmış, insanlarımız mutsuzdur”

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak milletimize projelerimizi anlatamadığımız, milletimize kendimizi ifade edemediğimiz ve ülke gerçeklerini yeterince anlatamadığımız inkar edilemeyecek şekilde ortadadır. Genel Başkanımızı gerçekten sevmemize ve saygı duymamıza rağmen bir şeylerin de doğru gitmediği ortadadır.

 

 

Uzun zamandan beri deniyoruz…Olmuyor. Olmadı…

 

 

24 Haziran seçimlerinin başarısız olmasının nedeni örgütler değil örgütleri yöneten ve yönlendirenlerdir. Seçim süreci boyunca Genel Merkezimizin örgütlü bir mücadele yapmaması, verilen örgütlü mücadelelerde pozitif siyaseti desteklememesi, örgütler üzerinde uyguladığı baskı ve politikalar, aday belirleme sürecinde sözde demokratik davranılıp; önce temayül yoklaması yapılması ve ardından örgütün sesine ve önerilerine kulak verilmeden, partiye yıllarca emeği geçen duayen isimleri liste dışı bırakarak tabanda hoşnutsuzluk ve antipati yaratılmasına neden olmuşlardır…

 

Bizler kaybetmedik yeniden başlıyoruz…

 

 

Seçim sonuçları bizlere gösterdi ki artık CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nin değişime ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer artık iktidar istiyoruz. Bunu başarabilmemiz için yerel seçimlere yenilenmiş ve daha güçlü kadrolarla gitmeliyiz.

 

Bu sebepten dolayı yaklaşan Yerel seçimlerin önem ve mahiyeti açısından, Ülkemizin ve Milletimizin durumu bu haldeyken gerçekleri görüp susmak doğru değildir ve değerlerimize aykırıdır. Partimize ve Ülkemize yeni bir umut ve yeni bir Lider gerekmektedir. CUMHURİYET HALK PARTİSİ yetkili organlarına olağanüstü Kurultay çağrısı yapıyorum.