CHP’de belli olan ilk belediye başkan adayları

CHP’de belli olan ilk belediye başkan adayları
4 Kasım 2013 09:20

CHP Ankara’da yaptığı ön seçim ile Etimesgut ve Mamak başkan adaylarını belirledi.

 

2014 yerel seçimlerine doğru CHP, Ankara’da ilk belediye başkan adaylarını ön seçimle belirledi. Mamak ve Etimesgut ilçelerinde yapılan ve hayli heyecanlı geçen ön seçim sonuçlarına göre Mamak’ta CHP’nin adayı Coşkun Torun, Etimesgut’ta Mehmet Yula oldu.
Ön seçim, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde CHP’lilerde hayli heyecan yarattı ve partililer oy kullanmakta mutlu olduklarını sahneleyen görüntüler verdiler. Ön seçimin her iki ilçede olaysız ve tartışmasız geçmesi, ‘Demokrasi’ adına sergilenen medeni yüz olarak yorumlandı. Aday adayların centilmence sergiledikleri tavırları, partililerde ve etrafta taktir ile karşılandı.
Alınan sonuçlarda Etimesgut’ta Mehmet Yula açık farkla ipi önde göğüsleyerek kullanılan iki bin 717 oyun 1564’ünü alarak CHP’nin belediye başkan adayı oldu.
Mamak’ta ise 6 adayı geride bırakan Coşkun Torun 2595 oyla ilk sırada yer alıp, CHP’nin Mamak İlçe Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girme hakkını kazandı.
İl Başkanı Zeki Alçın Mamaklı partililere, Coşkun Torun’u yanına alarak yaptığı açıklamada, ‘‘Bu gecenin kazananı demokrasi oldu” dedi. Bundan sonra asıl hedefin Mamak’ta seçimi kazanmak olduğunu belirten Alçın, ”Ön seçimi olaysız bir şekilde centilmence tamamladık. Aday adaylarımıza ve partililerimize teşekkür ediyorum. Seçim sonucu Mamaklı partililerimize hayırlı olsun’‘ diye konuştu.