CHP’de Atatürk resmi krizindeki düğümü Ankara İl Başkanı’nın eşi çözecek!

CHP’de Atatürk resmi krizindeki düğümü Ankara İl Başkanı’nın eşi çözecek!
14 Şubat 2016 12:15

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın PM’de Ankara milletvekili Necati Yılmaz’ı resmi indiren kişi olmakla itham etmesi üzerine Yılmaz, şoka girdiğini belirterek, resmin hiçbir şekilde inmediğini belirtip kendini savunmuştu.

 

 

H&H Özel

 

Nazlıaka ise ısrarla, o kişinin yılmaz olduğunu hatta odasına Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in eşiyle birlikte gittiklerini ve Yılmaz sigara içtiği için camı açmaya kalktığı sırada, resmin yerinde olmadığını görünce ‘Aa resim nerede’ diye sorduğunu ve Yılmaz’ın da kendisini ‘Dışarı astım’ diye yanıtladığını iddia etmişti.

 

Yılmaz ise Nazlıaka bugüne kadar odama 2 değil sadece 1 defa gelmiştir. O günü de sayın Keskin’in eşiyle geldiği için çok net hatırlıyorum. Kesinlikle resim duvarımda aynı bugün olduğu yerde asılıydı, bu iddiaya bir anlam veremiyorum diye kendini ifade etmişti.

 

Bugüne kadar Yılmaz, Nazlıaka, Muharrem İnce, Mehmet Bekaroğlu ve Aytun Çıray’ın ifadelerine başvurulurken, olayda şahit olarak adı geçen Adnan Keskin’in eşi Hanımefendi’nin ifadesine başvurulmamış olması, Atatürk resmi krizinin üzerindeki sis perdesinin dağılmasını engelliyor.

 

Olayın tek şahidi olan Hanımefendi’nin konuyla ilgili şimdiye kadar hiçbir demeç vermemesi de krizin büyümesine neden oluyor…

 

Bilindiği üzere Adnan Keskin, Necati Yılmaz milletvekili adayı olmak için İl Başkanlığı’ndan istifa edince yerine atama ile gelmiş daha sonra, Yılmaz’ın desteklediği Hikmet Tepe ile yarışarak son kongrede il başkanı seçilmişti.