CHP’de adaylık için transfer

CHP’de adaylık için transfer
8 Ekim 2018 08:34

CHP’nin Ege ve Anadolu’daki bazı belediye başkanlıklarını kazanmak için sağdan transfer yapabileceği de parti kulislerinde konuşuluyor.

 

 

 

CHP’nin özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile temas kurulduğu ve önümüzdeki günlerde CHP’ye geçerek aday gösterileceği belirtiliyor.

 

Cumhuriyet’in haberine göre, Mersin’de mevcut belediye başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın ismi de CHP ile anılırken, ön seçim talebini yineleyen Fikri Sağlar ile birlikte eski milletvekili Aytuğ Atıcı, İstemihan Talay, eski hakem Selçuk Dereli ve eski milletvekili Vahap Seçer de nabız yokluyor. Balıkesir’den il milletvekili Ahmet Akın ve Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığına kesin gözüyle bakıldığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Edirne’de mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun’da Kerim Aksu, Sinop’ta Baki Ergül’ün yeni dönemde de görevine devam etmek için aday gösterilecekleri belirtiliyor.

 

İşte stratejik iller

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Turhan Tayan isimleri geçiyor. Nilüfer Belediye Başkanlığı’na eski Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, Osmangazi Belediyesi’ne Erkan Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Adana Büyükşehir Belediyesi için Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kars Belediyesi’ne eski başkan Naif Alibeyoğlu, Cengiz Taşdemir ve Çetin Koçyiğit, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne mevcut başkan Özlem Çerçioğlu ve eski Genel Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Bolu Belediye Başkanlığı için bölge milletvekili Tanju Özcan.

 

Akdeniz ve Ege

 

Antalya için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya milletvekili Osman Çetin Budak da adaylık için parti merkezinden işaret bekleyen isimlerden. Muğla için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapan Oral Karakaya’nın adaylık için çalışma yürüttüğü aktarılıyor.