CHP’de adayların belirlenmesi için kritik 72 saat başladı

CHP’de adayların belirlenmesi için kritik 72 saat başladı
17 Mayıs 2018 08:48

CHP’de 24 Haziran seçimleri için aday gösterilecek isimler için mesai başladı. CHP’de aday adayları için kurulan 5’li Komisyon kendi aralarında toplantısını yaptı. 5’li komisyon bugünden itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanarak, listelere son şeklini vermek için mesai yapmaya başlayacak.

 

 

 

CHP’de 24 Haziran seçimlerinde milletvekili listelerine son şeklini vermek için çalışmalar başladı. Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantının ardından, aday adaylarıyla mülakat yapan 5’li komsiyon üyeleri kendi aralarında toplantı yaptı.Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perşembe gününden itibaren yapılacak seri toplantılar öncesi, aday adayları hakkında sunulacak bilgiler hakkında durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi.

 

 

5’Lİ KOMİSYON 7’Lİ KOMİSYONA DÖNÜŞTÜ

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perşembe gününden itibaren, partisinden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Seyit Torun, Muharrem Erkek, Çetin Osman Budak’tan oluşan 5’li komisyon üyeleriyle bugün buluşacak. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Engin Altay’dan oluşan 7 isimle aday adaylarını belirlemek için seri toplantılara başlayacak.

 

 

ÜÇ KİRİTER ESAS ALINACAK

 

 

CHP’de aday adaylarının belirlenmesi için yapılacak toplantılarda, 5’li komisyonun hazırladığı raporlar ile Genel Merkez’in aday adayları hakkında yaptığı anketler ve 81 il teşkilatından kapalı zarf içinde gelen görüşler esas alınacak. CHP Lideri’nin, komisyon üyeleriyle yapacağı toplantıda, partinin milletvekili çıkaramadığı 30’un üzerindeki ille, sorunsuz olarak görülen toplamda 40’ın üzerindeki illerin adaylarının netleşmesi bekleniyor.

 

 

72 SAATLİK MESAİ

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesini oluşturmak için bütün randevu ve programlarını iptal ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, komisyon üyeleriyle yapacağı seri toplantıların sonunda milletvekili aday listesine son şeklinin vermesinin ardından, Pazar günü önce MYK, ardından PM’yi toplayarak, milletvekili listelerine son şeklini vereceği öğrenildi.

 

 

MEVCUT VEKİLLERİN DURUMU NE OLACAK?

 

 

Meclis’teki mevcut 130 milletvekilinden en az yüzde 60’ına yeni listede yer vermesi beklenmiyor. Kılıçdaroğlu’nun, mevcut 130 milletvekilini elerken; Genel Kurul ve Komisyon çalışmalarına devam cetvellerine, Meclis’teki performanslarına, yani kanun teklifi, yazılı ve sözlü soru verip vermediği, kürsüye çıkıp çıkmadığı konusunda karnelerine bakarak listeyi oluşturması bekleniyor.