CHP’de 10 Aralık Hareketi gerçeği!

CHP’de 10 Aralık Hareketi gerçeği!
13 Ocak 2018 11:35

10 Aralık Hareketinden bahsedeceğim biraz size… Bu hareketin CHP’ye sızmasını ve kurduğu ilişkilerle hayretlere düşeceğiniz ilişkiler ağına bulaşmasını anlatacağım…
Ece Sevim Öztürk  / Çağdaş Ses

 

OĞUZ KAAN SALICI CHP’YE GÖNDERİLİYOR

 

10 Aralık Hareketinden “yükselen genç bir yıldız” olan Oğuz Kaan Salıcı… Hareketten ağabeyi Süleyman Çelebi’nin CHP’ye katılması ile birlikte onun da siyasi ikbali değişiyor. Süleyman Çelebi bu genç yıldızın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor ve Mehmet Karasu’ya gönderiyor. (Mehmet Karasu’nun kim olduğunu birazdan ayrıntısı ile anlatacağım.) Mehmet Karasu da AKP Bakırköy Belediye Başkan adayı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı Oğuz Satıcı’dan Oğuz Kaan Salıcı ile ilgilenmesini istiyor. Oğuz Satıcı ile Nebil İlseven’in arası pek iyi… Böylece İstanbul Eski İl Başkanı Nebil İlseven’in listesinden il yöneticisi oluyor 10 Aralık’tan gelen genç yıldızımız.

 

 

GÜRSEL TEKİN – ERDOĞAN TOPRAK KAVGASI

 

 

Ancak o sıralar ikinci başkan olan Gürsel Tekin bu durumdan hoşnut olmuyor. Nebil İlseven’in istifasını istiyor, bir süre sonra da İlseven istifa ediyor. O sıralar Erdoğan Toprak ile Gürsel Tekin’in araları bir hayli bozuk… İstanbul CHP’de tüm ekipleşmelerin Toprakçı ve Tekinci olarak şekillendiği dönemlerden bahsediyorum. Erdoğan Toprak, İlseven’in istifasının ardından Oğuz Kaan Salıcı’yı il başkanı atattırmak istiyor ancak Gürsel Tekin, Bahri Şahin’in atamasını gerçekleştiriyor. Hatta Salıcı’nın atamadan sonra seçilebilmesi için o dönemde Kılıçdaroğlu’nun prensi olan –Cumhurbaşkanı’na methiyeler düzen- Gürsel Erol, İstanbul’da Swiss Otel’de özel olarak görevlendiriliyor. Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden 2011 seçimlerinin akabinde Gürsel Tekin’i örgütlerin başından “gönderdikten” hemen sonra Bahri Şahin’i ve tüm yönetimini istifaya zorluyor ve Oğuz Kaan Salıcı aynı yönetimden il başkanı atanıyor.

 

 

“GENEL MERKEZDE BİR ÇETE VAR”

 

 

Gürsel Tekin’in istifa ederken Kılıçdaroğlu’na yazdığı mektubu “AKP başka bir Türkiye kuruyor. Sürece müdahale edilmiyor. Genel merkezde bir çete var ve lütfen bu çeteyi dağıtın. Bu partiyi eğer Erdoğan Toprak ve Gürsel Erol gibi isimlerle yönetecekseniz, beni arada maydanoz yapmayın” dediğini hatırlarsınız. Ben hep o mektupta bu sürece işaret ettiğini düşünmüşümdür.

Konuyu dağıtmadan, 10 Aralık Hareketi’nin CHP’ye sızmasının ardından Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı eliyle sürdürülen ilişkiler ağını anlatamaya devam etmek istiyorum.

 

 

MEHMET KARASU: AZİZ YILDIRIM – FETÖ OPERASYONU

 

 

Mehmet Karasu’ya döneyim hemen… Mehmet Karasu’nun ismi şike davasının başlatılması noktasında, Aziz Yıldırım’ın FETÖ operasyonuyla içeri atılmasında geçmişti hatırlarsanız. Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP içinde değerlendirilmesi için Oğuz Satıcı’yı arayan, Satıcı’nın da İlseven’i arayarak yönetimine yazdıran, Erdoğan Toprak ile birlikte hareket eden Karasu… Bunu da aklınızda tutmanızı rica edeceğim…

Şimdi dikkatlerinizi daha başka bir noktaya çekmeye çalışacağım.

 

 

ARTI 1 TV KURULUŞU VE KAPANIŞI

 

 

Artı 1 Tv’yi hatırlıyorsunuz. Muhalif bir kanal olarak kuruldu, kaliteli bir yayın çizgisi izledi ve sizler ne olduğunu anlayamadan kapandı. Bu hikayeyi bir de benden dinleyin isterim.

 

 

Uğur Dündar, Tuncay Mollaveisoğlu, Banu Güven gibi isimlerin bir şeyler yapalım, sesimizi duyurabileceğimiz bir mecra oluşturalım diyerek kanal kurma hazırlığına girişmeleri ile macera başlıyor. Kuruyorlar da… İmece usulü boyayı yapan oluyor, cihaz getiren oluyor, ekip kuruluyor, stüdyo oluşturuluyor ancak yayına çıkacak parayı bulamıyorlar.

 

 

ERDOĞAN TOPRAK, UĞUR DÜNDAR’A “PARAYI BEN BULURUM” DİYOR

 

 

Erdoğan Toprak ile görüşülüyor, Toprak kendisi sahibi olmak istiyor kanalın. Siyasetçi olduğu için uygun bulunmuyor. Erdoğan Toprak parayı bulacağını söylüyor. Dönemin İstanbul’daki belediye başkanları ile bir yemek yeniliyor. Kılıçdaroğlu da o yemeğe katılıyor. Gürsel Tekin böyle bir konuda para toplanılması işine karşı çıkıyor. Belki de Toprak ile kavgalı olduğu için karşı çıkmıştır, bilemiyorum.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN PARA İSTENİYOR, ALTAN ERTÜRK KANALI ÜSTÜNE ALIYOR

 

 

Belediye başkanlarının para verip vermediği bilinmez, ancak akabinde Erdoğan Toprak, CHP MYK üyeliği yapmış Burhan Şenatalar’ı getiriyor kanalı kuran ekibe. Burhan Şenatalar da TÜSES Vakfı Eski Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Altan Ertürk’ü getiriyor… Altan Ertürk, Uğur Dündar, Haluk Şahin ve Tuncay Mollaveisoğlu birlikte bir yemek yiyorlar. Ertürk sözler veriyor, “Ben Kamil Ekim Alptekin’in patronuyum” diyor o yemekte ve kanalın sahibi oluyor. Bu anlattıklarımın hepsini Sayın Uğur Dündar’a sorabilir, ayrıntısını merak eden olursa. Ertürk eksik kalan cihazların da alımını gerçekleştiriyor. Böylece Artı 1 Tv yayın hayatına başlıyor.

 

 

ALTAN ERTÜRK, GEZİ’DEKİ YAYINLARI İÇİN TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU’NU KOVUYOR

 

 

Tam da o dönem Gezi direnişi vasıl olunca, Uğur Dündar’ın da etkisiyle çok izlenen yayınlar yapılıyor, hükümete açık ara bir muhalefet söz konusu oluyor. Bu durum Altan Ertürk’ü rahatsız etmeye başlıyor ve sansür uygulamak istiyor. Tuncay Mollaveisoğlu da buna karşı çıkınca Mollaveisoğlu’nu kanaldan kovuyor. Ekibi kuran da o isim olduğu için tüm kanal çalışanları komple istifa ediyor.

 

 

ERDOĞAN TOPRAK VE ERTÜRK, CAN DÜNDAR’I GETİRİYORLAR, ŞABAN DİŞLİ VE KARASU KANALI MESKEN TUTUYOR

 

 

Bu istifanın ardından Erdoğan Toprak ve Altan Ertürk buluşuyorlar ve kanalın başına Can Dündar’ı getirmeyi kararlaştırıyorlar. Can Dündar ile Akmerkez’de gerçekleştirdikleri o görüşmenin akabinde Can Dündar kanalın başına geçmeyi kabul ediyor. Kanalın eski çalışanları Can Dündar’a “Bu sansürün ardından oraya gitmeyi nasıl içine sindirirsin, Mehmet Karasu ile kirli pazarlıklar dönüyor, yapma” diye mesaj gönderiyorlar ancak Can Dündar dinlemiyor. Can Dündar’lı Artı 1 Tv’de kanala sık sık gizli ortaklardan olan Mehmet Karasu ve Şaban Dişli kanala sık sık gidip geliyor…

 

 

ALTAN ERTÜRK VE DAVUT DİŞLİ – MEHMET KARASU VE ŞABAN DİŞLİ ORTAKLIĞI

 

 

Kanalın resmi sahibi olan Altan Ertürk’ün SİMTEL Pazarlama’daki eski yönetim kurulu ortağının ise Davut Dişli olduğunu görüyorum… Şaban Dişli’nin kuzeni yani…

 

1

Mehmet Karasu aynı zamanda Şaban Dişli’nin istifasına neden olan Akademi Ofset skandalında imzalanan belgede ismi geçen kişi.

2

CAN DÜNDAR’LI YAYIN POLİTİKASI: 17 – 25 TAPELERİ

Artı 1 Tv’nin gizli sahibi olan ve kanalın yayın politikasını belirleyen Kamil Ekim Alptekin’in de oluruyla Can Dündar’lı yeni bir yayın politikası izleniyor ve 17-25 Aralık tapeleri çarşaf çarşaf kanalda yayımlanıyor. Cemaat – AKP kavgasında kazanan taraf Erdoğan olunca da kanal kapatılıyor.

3

Erdoğan Toprak, Ekim Alptekin ve Altan Ertürk, Can Dündar’ı getirmek için mi Tuncay Mollaveisoğlu’nu gönderdiler, bilinmez ama yayın politikasındaki değişiklik ortada… Bu anlattıklarımı da aklınızda tutun lütfen.

Şimdi Kamil Ekim Alptekin’den bahsetmek istiyorum sizden…

17-25 Aralık sonrası cemaatin tapelerini çarşaf çarşaf gizli patronu olduğu Artı 1 Tv’de yayımlayan Ekim Alptekin’den…

 

ŞABAN DİŞLİ’NİN NİKAH ŞAHİTLİĞİNDE ASLI AYDINTAŞBAŞ İLE EVLENİYOR

 

Ekim Alptekin ilginç bir isim.

2007 senesinde Şaban Dişli’nin nikah şahitliğinde gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile bir yıl evli kalıp ayrılan bir işadamı.

 

4

2005 yılında Hollanda ziyareti akabinde Bush’un kendisine teşekkür mektubu verdiği ve Hollanda’da kurduğu Inovo BV adlı firma ile Trump’ın kampanya danışmanı Flynn ile ortak iş yapan bir isim.

5

Belgeleri incelediğimde Flynn’ın Inovo BV için 9 Eylül – 14 Kasım 2016 tarihlerinde faaliyet yürüttüğünü, karşılığında tam olarak 530 bin dolar aldığını gördüm.

 

Ayrıntı isteyen şu linke de göz atabilir:

 

https://www.fara.gov/docs/6406-Exhibit-C-20170307-1.pdf

 

Wall Street Journal, Flynn’in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group’un Ekim Alptekin’in şirketi Inovo BV’den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin bir kısmını Fethullah Gülen hakkındaki bir belgesel çekmek için kullandığını yazmıştı. Bu haber yalanlanmadığı gibi, burada haber olmasa da ABD’li pek çok kaynak tarafından da doğrulandı.

 

“NEDİM ŞENER’İN ‘KANDIRILDIK’ DEDİĞİ FETÖ BELGESELİNİ ÇEKEN İSİM”

 

Bu sözü geçen belgesel size tanıdık geldi mi? Hani Nedim Şener ile İsmail Hakkı Pekin’in de butik bir otel odasında gizlice söyleşi verdiği ve bu haberin ardından “Para almadık, bizi kandırdılar” dediği belgesel…

İşte o belgeseli çeken Trump’ın danışmanı. Parayı da Ekim Alptekin’den alıyor. O belgeselin başında olan isim kim biliyor musunuz? Bijan Refiekian. Yani 15 Temmuz sonrasında Ekim Alptekin’in EA Havacılık’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanvekili…

 

Başınız döndü değil mi?

 

Özet geçeyim mi?

-Artı 1 Tv’yi üstüne alan Altan Ertürk, Şaban Dişli’nin kardeşi Davut Dişli ile ortak.

-Şaban Dişli, Artı 1 Tv’nin gizli sahiplerinden Ekim Alptekin’in nikah şahidi.

-Mehmet Karasu, Aziz Yıldırım’ın gönderdiği, şike operasyonunda ismi geçen; Ekim Alptekin’in şirketi EA İnşaat aracılığı ile Kartal Kule’nin ardından 110 milyon dolarlık 2. projesi olan Beykonak Evleri’de proje danışmanlığını yapan şahıs.

 

Erdoğan Toprak ve Burhan Şenatalar’ın yönlendirmesi ile Altan Ertürk, Şaban Dişli, Ekim Alptekin ve Mehmet Karasu eliyle Artı 1’in sahibi olunuyor ve kanalın gerçek kurucuları kanaldan “postalanarak” Can Dündar başına getiriliyor. Gezi çizgisinden çıkartılan yayın politikası, 17-25 Aralık tapelerinin yayımlanmasından başka bir amaca hizmet etmiyor ve AKP FETÖ operasyonlarına ağırlık verince de kanal işlevini kaybederek kapatılıyor.

Daha sonra Ekim Alptekin Trump’ın danışmanı aracılığı ile para transferleri gerçekleştiriyor ve FETÖ elebaşısını Türkiye’ye kaçırmak vaadiyle yüz binlerce dolar harcıyor! Hem de 17-25 Aralık sonrasında tavrı hükümetten yana olmamasına rağmen…

Yani Can Dündar’ın patronu, 17-25 tapelerini gizli patronu olduğu kanalından yayımlayan işadamı Gülen’i Türkiye’ye getirmek için çaba sarf ediyor, öyle mi?

 

7

Valla öyle görünüyor, nasıl inanmak istediğiniz size kalmış. Benden araştırması.

Erdoğan Toprak ve Burhan Şenatalar eliyle Artı 1 Tv’nin getirildiği durum bu. Onların buldukları patronlar burada.

 

10 ARALIK HAREKETİNİN ADAYI: KAFTANCIOĞLU

 

10 Aralık Hareketinin siyasete kazandırdığı ekip arkadaşları Oğuz Kaan Salıcı’nın kendi listesinden il yöneticisi yaptığı ve yollarının hiç ayrılmadığı Canan Kaftancıoğlu da şimdi bu ekibin adayı olarak il başkanlığına talip oldu.

Kongreden sonra da Kaftancıoğlu ile Altan Ertürk arasındaki siyasi yakınlığı konuşuruz.

Zira 10 Ocak 2013’te Altan Ertürk “medya – iktidar ilişkisi” panelinin açılış konuşmasını yaptığında da, 3 Kasım 2012’de Erdal Inönü’yü anma toplantısında “SHP’nin Kürt Açılımından bugune Kürt Sorunu” konferansını gerçekleştirdiğinde de Canan Hanım arkadaşı Altan Ertürk’ün hep yanıbaşındaydı.

 

OĞUZ KAAN SALICI’YI GENEL BAŞKAN YAPMAK NİYETİNDELER

 

Zira Canan Hanım’ın adaylığı tesadüfî değil… 10 Aralık Hareketi’nin temsilcilerinin tebliği ile adaylaşan Canan Kaftancıoğlu İl Başkanı yapılabilinirse eğer, hareketin bir sonraki hedefinde Oğuz Kaan Salıcı’yı Genel Başkan yapmak var.

Fox Tv’nin ortaklarından birinin Siemens’i savunan avukat kızı ile izdivaç yapan Erdoğan Toprak, bu izdivaçtan sonra Siemens yolsuzluklarını dillendirmeyi bırakan solcu milletvekili dostu ile il kongresinde birlikte hareket edecek mi bilmiyorum ama 10 Aralık hareketinin hayatımıza kattığı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte bu saydığım ekibin tamamıyla birlikte Canan Kaftancıoğlu’nu desteklediğini biliyorum.

Anlaşılan o ki…

Bizi oldukça ilginç bir il kongresi bekleyecek.

10 Aralık’çıların ilmek ilmek işledikleri emeklerinin heba olup olmayacağını 2019 öncesi son kongrede hep birlikte izleyeceğiz.

 

 http://www.cagdasses.com/yazarlar/ece-sevim-ozturk/444/chpde-10-aralik-hareketi-gercegi-arti-1-tvnin-kapatilma-hikayesini-bir-de-benden-dinleyin