CHP yurt dışı örgütleri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi için 6 isim belirledi!

CHP yurt dışı örgütleri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi için 6 isim belirledi!
23 Temmuz 2020 12:18

37’nci Olağan Kurultayı öncesinde partinin yurt dışı örgütleri, Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi için oluşturacağı anahtar listede yer almasını istedikleri isimleri belirledi.

 

 

 

CHP’nin 25-26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 37’nci Olağan Kurultayı öncesinde partinin yurt dışı örgütleri ikiye bölünerek Parti Meclisi’ne önerdikleri 6 ismi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti.

CHP’nin yurt dışı örgütleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi için oluşturacağı anahtar listede yer almasını istedikleri isimleri belirledi.

 

 

TOPLANTIDA YÖNTEM TARTIŞMASI YAŞANDI

 

 

Ancak CHP’nin yurt dışındaki 28 örgütü 3 kişilik Parti Meclisi adayının belirlenmesi için bir toplantı gerçekleştirdi. Adayların belirlenmesi için gerçekleştirilen toplantıda yöntem tartışması yaşandı. Katılımcıların bir kısmı açık oylama, bir kısmı da kapalı oylama istedi.

 

 

CHP YURT DIŞI ÖRGÜTLERİNDEN PM’YE 6 ADAY

 

 

Açık oylamayı öneren, CHP Almanya Birlikleri (Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg/SH, Hessen/Rheinland-Pfalz/Saarland, Kuzey Ren Vestfalya, Münih, Nürnberg), CHP Avusturya Birliği, CHP Paris Birliği, CHP İngiltere Birliği, CHP İtalya Milano Birliği, CHP Macaristan Birliği, CHP Romanya Birliği 3 kişilik ismi açık oylama yöntemi ile kendi aralarında belirledi.

15 örgütün açık oylama ile belirlediği isimler CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç, CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül ve CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat oldu.

CHP’nin yurt dışı örgütlerin arasında yaşanan yöntem tartışması sonrası kendi adaylarını belirleyen 13 örgüt ise, Almanya’dan İmam Kaloğlu, İsviçre’den Nadir Köklü ve İsveç’ten Hakan Güner’i belirledi.

 
ADAY LİSTELERİNİ OĞUZ KAAN SALICI’YA TESLİM ETTİLER

 

 

CHP Parti Meclisi için 2 grup halinde belirlenen 6 kişilik Parti Meclisi adayı listesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edilmek üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya sunuldu.