CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu: YSK süreci yönetemiyor!

CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu: YSK süreci yönetemiyor!
15 Nisan 2019 10:23

İstanbul Maltepe’de ilçe Seçim Kurulu, yeniden sayımı gerçekleştirilen 400 sandık ile ilgili iptal kararı vermesine CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, “YSK süreci yönetemiyor” dedi.

 

 

CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, YSK’nın süreci yönetemediğini belirterek şöyle konuştu: “Maltepe 1. ve 2. İlçe seçim kurulları, ayrı ayrı kurullar halinde toplandılar. Her iki kurul oyçokluğu ile bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptaline sadece ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğuna ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasına karar verdi. Kararlar, hâkim ve CHP’li üyenin azlık oyuyla 5/2 oyçokluğu ile alındı. CHP itiraz etti.. Bu durumda toplam oyların yaklaşık 5/6 sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak.”

 

 

“İlçe seçim kurulu AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ile iki memur üyenin oylarıyla bu kararları aldılar. İlçe seçim kurulu kararlarının yazılmalarını bekliyoruz. İtiraz dilekçelerimiz hazır. Eşzamanlı olarak itirazlarımızı YSK sistemi üzerinden yapacağız. YSK süreci yönetemiyor.”

1111