CHP Yozgat’ta kardeş aday dayanışması

CHP Yozgat’ta kardeş aday dayanışması
13 Nisan 2015 16:51

Yozgat’ta CHP’den miletvekili aday listesinde ilk 2 sırayı paylaşan kardeşlerden birinci sıradaki Hasan Aslan Nurdoğdu, seçim çalışmaları sırasında otomobilden inerken düşerek ayağını kırdı. Kardeşi ikinci sıradaki aday Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan, hastanede tedavisi süren ağabeyi Hasan Aslan Nurdoğdu sağlığına kavuşana, kadar onun yerine de çalışacağını söyledi.

 

 

CHP’nin Yozgat’ta milletvekili aday listesinde ilk 2 sırayı işadamı 62 yaşındaki Hasan Aslan Nurdoğdu ile kızkardeşi Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan aldı. Hasan Aslan Nurdoğlu, ikinci sırada bulunan kardeşi ile üç ve dördüncü sıra adaylarının kadın olmasının, CHP’nin kadınlara verdiği önemin ve desteğin göstergesi olduğunu söyledi.

 

 

CHP’nin Yozgat ikinci sıra adayı 57 yaşındaki Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan da, CHP’nin Yozgat’taki 4 adayından 3’ünün kadın olmasının önemli olduğunu belirterek, seçim sürecinde birinci sıra adayı olan ağabeyine destek olacağını el ele meclise girmek için çalışacaklarını belirtti. Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan şöyle konuştu:

 

 

“Hastanede tedavisi süren ağabeyim Hasan Aslan Nurdoğdu sağlığına kavuşana kadar onun yerine de çalışacağım. Ağabeyimi hastaneye getirdiğimizde ayağının kırık olduğunu, ameliyat olması gerektiğini söylediler. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Bir süre dinlendikten sonra seçim çalışmalarına bizimle beraber devam edecek. 29 Mart’ta yapılan ön seçimde ağabeyim birinci, ben ikinci sıradan çıktım. Partililerimiz teveccüh gösterip böyle bir karar aldı. Aile olarak çok mutlu olduk. Ağabeyim ve diğer adaylarla dayanışma ve uyum içinde çalışacağız.”