CHP yönetiminin Adalar yalanı!

CHP yönetiminin Adalar yalanı!
25 Temmuz 2018 13:35

Dün, Lozan Antlaşması’nın 95. yıldönümü dolayısıyla Kartal ve Adalar Belediye Başkanlarının organize ettiği anma toplantısı nedeniyle gazeteci Mustafa Mutlu, Adalar İlçe Başkanı, Kartal Belediye Başkanı’nın yanı sıra  CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin,  Ali Topuz, İlber Ortaylı  biraraya geldiler.

 

 

Bu toplantıda Hikmet Çetin ve İlber Ortaylı birer konuşma yaparak Lozan’ın anlam ve önemi konusunda değerlendirmelerde bulundular.

 

 

Lozan değerlendirme toplantısı bittkten sonra katılımcılardan bazıları yemek yemek için bir araya geldiler. Bu yemeğe Cumhuriyet Gazetesi’nden Miyase İlknur da katıldı.

 

 

CHP Genel Merkezi sanki burada olağanüstü kurultayla ilgili delegeler ikna ediliyormuş ve bu toplantıyı Önder Sav düzenliyormuş gibi Gazete Kritik isimli haber sitesinde yalan haberler yaptırarak delegeler üzerinde etki kurmaya çalıştı.

 

 

Halkın Habercisi olarak yemekte bulunan Cumhuriyet Gazetesi’nden Miyase İlknur ile yaptığımız telefon görüşmesinde İlknur, ” Önder Sav’ın bu anma toplantısında ve yemekte bulunmadığını, toplantıda CHP delegeleri üzerinde bir tartışma yaşanmadığını, orada bulunanların Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle bir araya gelen katılımcılar olduğunu ve bir kısmının yemekte de bir arada bulunduğunu” söyledi.

 

Miyase İlknur şunları söyledi:

 

“Yemek esnasında Gazete Kritik ve Odatv de çıkan haber, bu yemekte Önder Sav’ın delegeler üzerinde kulis yaptığı katılımcılardan birine gelen telefon üzerine gündeme geldi.  Hatta orada bulunanlardan biri Önder Sav’ı telefonla arayarak “Yemekte bulunmadığınız halde burdaymışsınız gibi haberler üretiliyor” dedi. Önder Sav da “Reklamın kötüsü olmaz” şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine gülüşmeler ve şakalaşmalar oldu. Burada asla Ne Önder Sav vardı ne de CHP delegasyonu ve olağanüstü kurultayla ilgili bir görüşme oldu. “

 

 

Aşağıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Önder Sav’ın toplantıda olmadığı görülmektedir.

 

Gazete Kritik’e yalan bilgi servis eden ve CHP delegasyonu üzerinde etki yaratmaya çalışan CHP Genel Merkezi’ni kınıyoruz.

 

 

WhatsApp Image 2018-07-24 at 23_50_23