CHP: Yoksullara dağıtılacak yanmayan tonlarca kömür dereye atıldı

CHP: Yoksullara dağıtılacak yanmayan tonlarca kömür dereye atıldı
6 Mayıs 2015 09:26

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne ait, ‘Para ile satılmaz’ yazıları bulunan, yanmayan kömür dolu çuvalların Babadağ ilçesinde dereye atıldığını öne sürdü.

 

 

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne ait, “Para ile satılmaz” yazıları bulunan, yanmayan kömür dolu çuvalların Babadağ ilçesinde dereye atıldığını öne sürdü.

 

 

İlçe girişinde bulunan futbol sahasının alt tarafındaki derenin kenarında basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, “milli kaynakların nasıl çarçur edildiğinin en iyi göstergesinin bu olduğunu” söyledi. Çavuşoğlu, “Bugüne kadar bizim, halkın ve memleketin paralarının çarçur edildiği ve bunların soyulduğu ile ilgili iddialarımızın da bir örneği aslında bu. Bunu bugün çok daha iyi yaşıyoruz. Toplumun her kesimine ulaşacak bir sürecin içerisindeyiz. Ülkemizin kaynak sorunu olduğunu iddia edenler, kaynaklarımızın nasıl çarçur edildiğinin de bir göstergesi olmuştur. Sayın genel başkanımız bu ülkenin kaynağının çok olduğunu söylediğinde, bugün yaşadığımız tablo gerçekten kaynağın olduğunu gösteriyor. İşte kaynak burada arkadaşlar. Ülkemizin tüm kaynakları israf edilmektedir, birilerine peşkeş çekilmektedir.” dedi.

 

 

Ne olduğu belli olmayan kömürün birileri tarafından satılır hale getirildiğini söyleyen İl Başkanı Çavuşoğlu, “Biz bugün artık bu sürecin durdurulması gerektiğini söylüyoruz. Bunun için de önümüzdeki süreçte tüm halkımızın da duyarlı olarak, bunları yapanlardan ve kaynaklarımızı çarçur edenlerden hesap sorması gerektiğini söylüyoruz. Onlara şu çağrıyı yapıyoruz, evet ülkemizin kaynağı vardır, bu kaynağın sadece adaletli ve hakkaniyetli paylaşılması gerekmektedir. Bugün ülkemizin yüzde 1’lik kesimi, milli servetin yüzde 54’üne hükmetmektedir. Biz bu düzeni CHP iktidarında, sayın genel başkanımızın da söylediği gibi artık tersine çevirip halkın hizmetine sunacağız ama halkın hizmetine sunma bu değil. Birilerini, yandaşları zengin etme değil. Onun için artık bunu görmesi ve israfa hayır demesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

 

KAYMAKAM ÇANGA: KÖMÜRLER HEYELANDA UÇURUMA YUVARLANDI

 

 

Bu iddiaya cevap veren Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga ise derede bulunan kömürlerin atılmadığını, heyelan sebebiyle muhafaza edildiği yerden uçuruma yuvarlandığını söyledi. Kaymakam Çanga, “Bu yıl toplam 280 ton kömür almıştık, vatandaşlarımıza dağıtmak için, bunun 272 tonunu dağıttık. Geriye kalan 8 ton kömürümüz vardı. En son yağışlarda Babadağ’da başta ana yollar olmak üzere birçok yerde göçük ve heyelan meydana geldi. Kömürü muhafaza ettiğimiz yerin büyük bölümü de heyelana uğradı zaten. Haliyle o kömürlerin bir kısmı uçuruma doğru yuvarladı. Heyelanın olduğu yerde de ciddi gölet ve çamurlaşma olduğu için aracın ve insanın girme ihtimali yok. Ciddi anlamda risk teşkil ettiği için biz uygun hava şartlarını oluşmasını bekledik. Bu 8 tonun da 5 tonunu geriye aldık. Geride altı aileye verebileceğimiz kömür kalmıştı, bunları da muhafaza edip dağıtacaktık. İşin aslı budur.” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Evrensel