CHP Yenimahalle Belediye Başkanı ve adayı Yaşar: Çiçeğe böceğe değil kalıcı eserlere önem veriyorum

CHP Yenimahalle Belediye Başkanı ve adayı Yaşar: Çiçeğe böceğe değil kalıcı eserlere önem veriyorum
6 Mart 2014 18:31

CHP Yenimahalle Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkanı Sn. Fethi Yaşar Halkın Habercisi’ni ziyaret ederek, 2009 yılından bu yana Yenimahalle’de yaptığı çalışmaları anlattı ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

Yenimahalle’yi çok sevdiğini belirten Yaşar, Yenimahalle’nin bir Anadolu mozaiği olduğunu söyleyerek 2009 yılında AKP’li bir başkandan görevi devraldığını belirtti. Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de 64 yıllık geçmişim var. Benden önce Yenimahalle’ye hizmet eden bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Ben partimden görev talep etmedim. Bana ‘devam edeceksin’ dediler, ben de hizmet etmeyi, halkla iç içe olmayı istediğim için kabul ettim. Halkımızın teveccühüyle de tekrar Yenimahalle Belediye Başkanlığı’na aday oldum. Yenimahalle’ye hizmet etmek benim için bir onur Herkesin mutlu olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu, bir Türkiye’de yaşamak istediğim için CHP’de siyaset yapmaya devam ediyorum ve edeceğim.” diye konuştu.

 

2009 yılındaki Yenimahalle ile 2014’ün Yenimahallesi’ni karşılaştıran Fethi Yaşar şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde 40 bin metrekare kapalı alan vardı, 30 bin metre karesi şuanki belediye binasıdır. 10 bin metre karede sağda solda okulumuz, çarşımız, fen işleri park bahçeler müdürlüğü gibi yerlerdir. Bugün 165 bin metrekaredir. 64 yılda 40 bin metrekare yapılmış, biz 5 yılda 165 bin metrekare 5 yıldızlı genç için, kadın için, sağlık için, eğitim için, belediye hizmetleri için, kültür için yenimahalleye kapalı alan yaptık. Bu bir devrimdir. Yenimahalle tarihinde de devrimdir, bizim ölçekte bir belediyenin yaptığı da bir devrimdir. Bir buçuk milyon metrekare yeşil alan aldım, bir buçuk milyon metrekare yeni yeşil alan yaptım. 150 tane park yaptım, o bir buçuk milyonu nda bir milyon metrekaresini yeniden ıslah ettik, yeniledik. 87 tane araç aldık, Bugün 200’e yakın kendi dozeri, kepçesi, kamyonu, otobüsü, minibüsü, engelli aracı, cenaze aracıyla hizmet veriyor.”

 

fffff

 

ÇİÇEĞE BÖCEĞE DEĞİL KALICI ESERLERE ÖNEM VERİYORUM

 

Teleferiğin ulaşım değil turizm araca olduğunu belirten CHP Yenimahalle Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe’ye yapılan teleferiğin planlarının yanlış olduğunu söyledi.  9 tane sokağın 7 metrelik sokağın ortasına direk dikildiğini ve . sokaklardaki geçişin engellendiğini belirten Yaşar, “Evler direğe bakıyor artık. Vatandaşların evleri pis bir direğe bakıyor. Hangi vicdan bunu kabul eder? Bürokratın egosu önemli değil, önemli olan Yenimahallelinin ihtiyaçları.” diye konuştu.

 

30 Mart’ta devletin kaynaklarını namuslu bir şekilde kullanan adayların kazanmasını istediğini belirten Yaşar, kamu kaynaklarının akıllıca ve doğru bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

 

ÇAYYOLU’NUN ÇANKAYA’YA BAĞLANMASI KİRLİ SİYASETİN BİR OYUNU

 

Çayyolu’nun bir gece yarısı operasyonuyla TBMM’de görüşülen Büyükşehir Belediye Kanunu’yla Yenimahalle’den ayrılarak Çankaya’ya bağlanması kirli siyasetin bir oyunudur diyen Fethi Yaşar, “Demokrasinin kuralına göre eşit şartlarda seçime gidilmelidir. Kavga için değil yarış için seçime gidilmeli. Beni de eleştirebilirler. Ama eleştiriye tahammül etmek gerekir. Bu durumu çirkefliğe iftiraya dönüştürürlerse buna gerekli cevabı veririz. Fethi Yaşar Türkiye’nin her yerine gider ve her yerde düşüncelerini söyler.” diye konuştu.

 

2009 yılında Yenimahalle Belediyesi’ni 140 trilyon borçla aldığını ifade eden Yaşar, bugüne kadar o borcu ödediklerini ve bugün 2009 yılındaki borcun çok altında borçları olduğunu belirtti.

 

fff5555

 

TEPEKULE YENİMAHALLE’NİN EN BÜYÜK PROJESİDİR

 

Tepekule projesinin Yenimahalle tarihinde en büyük projesi olduğunu belirten Yaşar, Tepekule Projesi’nin 1. Etabının gelecek hafta açılacağını belirterek şöyle devam etti: “Ofislerin, lokantaların, çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı alanların, spor alanlarının olduğu bu projeyi Yenimahalle’ye ve Ankara’ya kazandıracağız.” 

 

GÖKÇEK O SÖZÜNÜ GERİ ALMALI

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve adayı Melih Gökçek’in, Elmadağ’da seçim bürosunun açılışında sarf ettiği “Kim kalkıp ilçe olarak, yüzde olarak, en fazla AKP’ye oy verirse, hizmeti o ilçeden başlatacağım” sözlerini eleştiren Fethi Yaşar, “Az oy veren bir ilçedeki çocuklar çamur içinde okula gidiyorsa, çok oy veren ilçeye granit taşlar döşeniyorsa, Melih Gökçek bunu nasıl vicdanına sığdırıyor?  İnsanları devlet malıyla tehdit etmenin demokraside yeri yoktur. Milletin iradesine ipotek koymaya kimsenin hakkı yok. Herkesi kucaklamaya mecburuz. Gökçek bu sözlerini derhal geri almalı” diye konuştu.

 

MACUNKÖY’E 3. ETAP MÜJDESİ

 

Macunköy’de 1. ve 2. Etabın ardından 3. Etabın da müjdesini veren CHP Yenimahalle Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkanı Fethi Yaşar, 3. etapta da hak sahiplerini ev sahibi yapacaklarını belirtti.

 

Kaletepe, Yamaçevler ve Kayalar’da da kentsel dönüşüm projeleri olduğunu söyleyen Yaşar, “Bu bölgelerde yasal işlemlerini tamamlayan vatandaşlar ev sahibi olacaklar. Mehmet Akif’te bulunan hak sahibi vatandaşlarımıza da şunu söylemek istiyorum. Evlerin pek çok eksiği verdi.  bu eksiklikler tamamlandıktan sonra 10 Nisan’da kura çekeceğiz ve 15 Mayıs’da vatandaşlarımız evlerine taşınacaklar “ diye konuştu.

 

Fethi Yaşar, eğitim ve sağlık hizmetlerinin belediyelerin görevi olmamasına rağmen Yenimahalle Belediyesi olarak pek çok sağlık ocağı yaptırdıklarını ve Yenimahalle’deki devlet okullarının pek çok eksiğinin ve ihtiyaçlarının Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandığını  belirtti.

 

 “Engellilere Umut Evi” , “Yaşlı Yaşam Butonu” ve “Barıştepe Gençlik Merkezi” gibi sosyal projeleriyle Yenimahalle’deki engelli vatandaşlar, yaşlılar ve gençler için çalışmaya devam edeceklerini belirten Fethi Yaşar, “Yenimahalleliler 30 Mart’ta beni tanıdıkları için, bana güvendikleri için oy versinler. 2009’dan bu yana Yenimahalle için yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diye konuştu.