CHP YDK olağanüstü toplanıyor! Gündem: İlyas Güven Eroğlu

CHP YDK olağanüstü toplanıyor! Gündem: İlyas Güven Eroğlu
25 Ağustos 2016 08:35

Çankaya CHP üyesi Mustafa Karabulut’un 05.11.2015 tarih ve 456 sayılı Çankaya İlçe Başkanlığı’na Halkın Habercisi’ndeki haberler gerekçe gösterilerek site sahibi İlyas Güven Eroğlu’nun CHP’den ihraç edilmesi ile ilgili sunduğu dilekçe esas alınarak, Çankaya İlçe Başkanlığı’nın 06.11.2015 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile CHP Ankara İl Başkanlığı’na dosyanın gönderilmesi ile başlayan soruşturma, Ankara İl Yönetim Kurulu’nun 06.11.2015/301 sayılı kararı ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen İlyas Güven Eroğlu’nun anayasal hakkı olan savunma hakkı bile kendisine kullandırılmadan CHP tüzüğünün 70/A maddesi gereğince CHP’den ihraç edilmesine karar verilmişti.

 

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

s

 

 

Soruşturma dosyasına Yüksek Disiplin Kurulu’na süresi içerisinde İlyas Güven Eroğlu tarafından itiraz edilmiş ve YDK’nın 17.02.2016 tarihli oturumunda İl Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu karar savunma hakkı kullanılmadan verildiği gerekçesiyle bozulmuş ve eksikliklerin tamamlanması için CHP Ankara İl Başkanlığı’na dosya iade edilmişti.

 

 

 

CHP Ankara İl Başkanlığı eksiklikleri tamamlayarak eski kararında değişiklik yapmadan soruşturma dosyasının tekrar YDK’ya gönderildiği,  soruşturma dosyası ile ilgili YDK’da İlyas Güven Eroğlu’nun 28.07.2016 tarihinde ifadesine başvuruldu ve burada alınan kararla Halkın Habercisi Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Barutcu’nun yanı sıra Yazı Kurulu üyeleri Engin Balım, Bilal Akdoğan ve Gökçe Barutcu’nun da soruşturma dosyası kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere Eylül ayında yapılacak olağan toplantıda dosyanın karara bağlanacağı belirtilmişti.

 

 

 

Bu süreçte ne olduysa oldu, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla YDK Başkanı Uğur Bayraktutan’ın yokluğunda Başkan Vekili Sezgin Kaya’nın başkanlığında bugün saat 11:00’de olağanüstü toplantı için karar alındı.

 

 

Gündem: İlyas Güven Eroğlu’nun ihracı!

 

 

Disiplin sürecini başlatma gerekçesi olarak Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından iş vaadi sözü ile hazırlanan dilekçeye imza attırılan Mustafa Karabulut asılsız iddialara imza attırıldı ama işe alınmadı. Bari Alper Taşdelen bu konuda dürüst olsun da sözünde durarak, kullandığı Mustafa Karabulut’a iş versin ve sayemizde bir partilimiz iş sahibi olsun.

 

 

Ey Kılıçdaroğlu, bu panik neden?

 

 

1. 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı sanığı Akın Öztürk’ün Çankaya Belediye Başkanınız Alper Taşdelen ile darbeye çok yakın bir tarihte boy boy fotoğraflarının Halkın Habercisi’nde yayınlanması sizi paniğe mi sevk etti?

 

 

2. Bir televizyon kanalında “CHP’deki FETO’cuları MİT bize bildirsin gereğini yapalım” ifadesini kullanmanızın ardından “Ey Kılıçdaroğlu, MİT’e gerek yok! CHP içindeki paralelcileri biz sana söylüyoruz”  başlıklı haberimizin ardından;

 

 

a) Başdanışmanınız Doç Dr. Fatih Gürsul’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversiteden ilişiğinin kesilmesi,

b) Özel Kalem Müdürünüz Ömer Tuncay Ceylan’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Erkan Karaaslan ile ortaya çıkan karmaşık ilişkileri ve Karaaslan’ın 30 milyon TL CHP’li belediyelerden özel kaleminizi kullanarak rant sağlaması,

c) Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi ile ilgili Halkın Habercisi’nde yayınlanan bilgi ve belgelere dayalı haberler kimyanızı mı bozdu?

 

 

3. Üyesi olduğunuz Akçalı Konut Yapı Kooperatifi’ne sağlanan beş kat imar değişikliği ile rant artışının Mimarlar Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edilmesi ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından bugünlerde aynı imar değişikliğini koruyacak yeni imar planı çalışmalarının Halkın Habercisi tarafından kamuoyuna deşifre edilmesinden çok mu rahatsız oldunuz?

 

 

4. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak için “70 yaşında kadın, hapse mi atılır” ifadesini kullanmanızdan dolayı Halkın Habercisi’nde yapılan ağır eleştirilere maruz kalmayı hazmedemediniz mi?

 

 

 

5. FETÖ/PDY soruşturmasının yıllarca başdanışmanlığınızı yürüten ve sizin kara kutunuz olarak da kamu oyunda bilinen Rasim Börülcek’e de uzanmasından mı korkuyorsunuz?

 

 

6. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir kaset operasyonu ile  FETÖ/PDY örgütü tarafından CHP Genel Başkanlığından uzaklaştırılmasının mahkeme kararları ile kesinleştiği bir ortamda bu olayın tüm ayrıntılarıyla CHP içerisindeki uzantılarının ortaya çıkması yönündeki Halkın Habercisi olarak sürdürdüğümüz araştırmalar sizleri çok mu rahatsız etti?

 

 

7. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcınız Tekin Bingöl’ün Ankara kapıları ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki işlerin bir bölümünü Melih Gökçek aracılığı ile aile şirketleri tarafından yapılmasının Halkın Habercisi’nde deşifre edilmesi sizi çok mu üzdü?

 

 

8. Yıllarca CHP’ye söven, CHP’lilere zulüm eden Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’i çok kritik bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde Genel Merkez’de kabul etmeniz ve zaman ayırmanızla ilgili Halkın Habercisi’nde size karşı eleştirilerimiz sizi çileden mi çıkardı?

 

 

YDK, bugün saat 11:00’de Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya başkanlığında toplanarak İlyas Güven Eroğlu’nu yukarıda sıraladığımız Halkın Habercisi’nde yapılan haberleri gerekçe göstererek CHP’den ihracı ile ilgili dosyayı karara bağlayacak.

 

 

YDK,  Başkan Uğur Bayraktutan’ın yokluğunda YDK Genel Sekreteri Ali Hikmet Akıllı’nın Tekin Bingöl’ün avukatı olması münasebeti ile İlyas Güven Eroğlu ile hasım ilişkisi nedeniyle katılmayacağı ve YDK üyesi Avukat Selahattin Emre’nin İlyas Güven Eroğlu ile aynı bölgeden siyaset yapmalarını gerekçe göstererek katılmayacağı toplantı,  3 eksikle toplanacak.

 

 

Toplantıya daha önce savunmasını yapan İlyas Güven Eroğlu katılmayacak.

 

 

YDK bugünki toplantısında hukukun üstünlüğüne göre mi karar verecek yoksa üstünlerin hukuku Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla mı dosyayı sonuçlandıracak, hep beraber göreceğiz.

 

Halkın Habercisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak istiyoruz:

 

 

Ey Kılıçdaroğlu, yukarıdaki gerekçelerle Halkın Habercisi’nde çıkan haberler nedeniyle H&H Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu’nu CHP’den ihraç etmeye ÖMRÜNÜZ DE YETMEZ, GÜCÜNÜZ DE YETMEZ.

 

 

Partiçi demokrasiyi rafa kaldırıp tarafınızdan atanan yandaşlarla aldıracağınız kararları tanımıyoruz.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti değildir.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nde HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNAN HAKİMLERİN DE VAR OLDUĞUNU UNUTMAYIN!

 

 

Halkın Habercisi olarak kuruluşumuzdan bugüne altı yılı aşkın süredir hukukun üstünlüğünü savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yolumuzdan alıkoyamaz.

 

 

Tüm haberlerimizi haberleştirirken bilgi ve belgeye dayanmasına özen gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.

 

 

Yayın süremiz boyunca hakkımızda açılmış ve kaybettiğimiz ne bir ceza ne de hukuk davası vardır.

 

 

Halkın Habercisi tüm haksızlıkların, yolsuzlukların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da korkmadan, yılmadan üzerine gitmeye devam edecektir.