CHP yaklaşık 400 adayını açıklayacak!

CHP yaklaşık 400 adayını açıklayacak!
17 Aralık 2018 11:18

CHP – İYİ Parti işbirliğinde gözler büyükşehirlerde adaylara çevrildi. CHP’ye bırakılan büyükşehirlerin büyük çoğunluğunun 18 Aralık’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanması bekleniyor

 

Ömer Topsakal / Habertürk

 

CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde 21 büyükşehir için mutabakata vardı. Gözler açıklanacak isimlere çevrildi. Bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 18 Aralık’ta, Parti Meclisi’ni toplayacak. 21 büyükşehrin büyük çoğunluğunun da aralarında olması beklenen toplantıda, yaklaşık 400 aday açıklanacak.

 

 

CHP ile İYİ Parti 21 büyükşehrin ardından, o kentlerin ilçeleri için çalışma başlattı. Kurmaylar hafta sonu ilk kez bir araya gelerek, verileri değerlendirdi. Edinilen bilgilere göre CHP ve İYİ Parti dışındaki partilerin elinde olan belediyelerde, güçlü parti desteklenecek, bu kapsamda Ankara’da ilçelerde büyük çoğunluğun İYİ Parti’ye bırakılabileceği belirtiliyor. Bir partinin diğerinden 3-4 kat fazla oy aldığı ilçelerde, Belediye Meclisi üyeliği için fazla oy alan partinin listesine, az alan partiden isimler de yazılabilir.

 

 

https://www.haberturk.com/chp-yaklasik-400-adayini-aciklayacak-2263726