CHP ve MHP arasında ‘gazilik unvanı’ tartışması!

CHP ve MHP arasında ‘gazilik unvanı’ tartışması!
17 Ekim 2019 11:18

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Kastamonu’ya gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifi verdiklerini açıklamasının ardından Kastamonu’da CHP ve MHP İl Başkanları karşı karşıya geldi.

 

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kastamonu’ya gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifi verdiklerini açıklaması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Söz konusu kanun teklifi ile ilgili Kastamonu’da CHP ve MHP İl Başkanları karşı karşıya geldi.

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla hem CHP’yi hem de öneriyi gündeme taşıyan KAS-DER yönetimini hedef aldı. Aydın’ın bu açıklamasına cevap ise CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’den geldi.

 

MHP İl Başkanı Aydın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tartışma konusu olan twitlerini paylaşarak, “Ey CHP, bugünkü halinizle Kastamonuyu ağzınıza almayın. 96 yıldır bugünkü küçük aklınız neredeydi? Bu twetlerin sahibine kirli elle kestirdiğiniz kurdelayı Kastamonu’ya bulaştıramazsınız. Bu kanun teklifiyle Kastamonu insanını tavlayamazsınız. Anlaşılan R.şş. Kasderi size sözüm ona peşkeş çekmiş. Ne gaziliği ey CHP!” ifadelerini kullandı.

1a

Bu açıklamadan bir süre sonra da CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’den yine sosyal medya üzerinden yapılan cevap geldi:

Erbilgin paylaşımında şunları kaydetti; “MHP Kastamonu İl Başkanı’ın sosyal medyadaki #Gazikastamonu ile ilgili açıklamalarına cevap vermek yersiz ve zaman kaybı.
Bakarsın daha önce yaptığı gibi paylaşımı sabaha kaldırır. Kendisine tavsiyem önce çok kıymetli öğretmenlerimizden Türkçe dersi alması ve yazım kurallarını öğrenmesi.
#Gazikastamonu senin için değerliyse hislerini bir kenara bırak ilini, yurdunu savun; olmaz diyorsan #Gazikastamonu ‘yu biz savunuruz sen iş takipçiliğine bak.”

1b