CHP ve İYİ Parti Antalya’nın Kepez ilçesinde anlaştı

CHP ve İYİ Parti Antalya’nın Kepez ilçesinde anlaştı
14 Ocak 2019 18:30

CHP ve İYİ Parti Antalya’nın Kepez ilçesinde anlaştı. Geçtiğimiz hafta heyetler arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanmıştı.

 

 

 

 

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre; Anlaşılan büyükşehir sayısı 21’den 23’e çıktı. Kahramanmaraş ve Malatya da CHP’ye bırakıldı.

 

Hala görüşmelere konu olan iller olmakla birlikte yaklaşık 15-16 ilin CHP’de, 10-12 ilin de İYİ Parti’de olacağı konuşuluyor. Yapılacak son görüşmelerle birlikte bu sayı netlik kazanmış olacak.

 

Adayların da etkili olduğu bazı iller var, bu kapsamdaki görüşmeler de devam ediyor. Toplamda il sayısında 50’ye yaklaşıldığını söylemek mümkün.

 

İlçeler bağlamında büyük değerlendirmeler söz konusu; özellikle Ankara ve İstanbul ilçeleri bakımından partiler büyük mesai harcıyor.

 
ANTALYA’DA SORUN AŞILDI

 

Ankara Kepez’de yaşanan sorun son görüşmelerle aşıldı, Kepez CHP’ye bırakıldı. Bunun karşılığında ise Aksu İYİ Parti’ye bırakıldı.

 

Daha önce CHP, Aksu’dan aday çıkarmıştı ama muhtemelen çarşamba günü toplanacak PM’de bu aday geri çekilecek.
BODRUM İÇİN FORMÜL

 

Bodrum’da ortak aday formülü masada. İYİ Parti’nin adayı olarak ifade edilen Mehmet Tosun’un CHP listesinden seçime girmesi söz konusu olabilir. Ancak Bodrum konusunda henüz son karar verilmiş değil. Bugün ve yarın yapılacak görüşmelerle netlik kazanmış olacak.

 
ANKARA’NIN İLÇELERİ MASADA

 

Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinin kime bırakılacağı ile ilgili bir değerlendirme süreci yürütülüyor. Bu ilçelerdeki sorun hali hazırda heyetler arası görüşmede aşılabilmiş değil. Eğer heyetler arasında çözüme kavuşamazsa devreye liderler girecek.