CHP ve İYİ Parti 41 kentte anlaştı, 3 ilçede tıkanıklık sürüyor!

CHP ve İYİ Parti 41 kentte anlaştı, 3 ilçede tıkanıklık sürüyor!
7 Ocak 2019 12:27

CHP ve İYİ Parti’nin ittifakına Saadet Partisi de eklendi. İki partinin de Adıyaman’da Saadet adayı Ünsal’ı destekleyeceği belirtildi.

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

Kılıçdaroğlu’nun da bir süre önce Ünsal’a “CHP’nin adayı olun” teklifinde bulunduğu Ünsal’ın ise Saadet adayı olmayı tercih ettiği öğrenildi.
CHP ile İYİ Parti arasında, 21 büyükşehirde kurulan seçim ittifakının genişletilmesine yönelik müzakerelerde anlaşma sağlanan büyükşehir olmayan il belediyesi sayısı ise 20’ye yükseldi. İki parti Adıyaman’da da Saadet Partisi adayı, eski AK Parti milletvekili ve eski MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ı destekleme karan aldı. Böylece ittifak denklemine Saadet Partisi de eklenirken iş birliği yapılacak il sayısı 42’ye yükseldi.
Bu çerçevede, Artvin ve Rize’de de CHP adaylarının desteklenmesinde uzlaşıldı.

 

ANLAŞMA SAĞLANAN İLLER
CHP’de kalan İller
Ankara İstanbul  İzmir Adana Antalya Bursa Aydın Muğla Eskişehir Hatay  Tekirdağ  Edirne  Kırklareli Çanakkale Yalova Sinop
Giresun  Burdur  Zonguldak Kırşehir Bolu  Sivas Erzincan Rize Artvin
İYİ Parti’de kalan İller
Balıkesir  Sakarya Manisa Gaziantep Denizli Kırıkkale Kocaeli  İsparta Konya  Düzce Samsun Nevşehir Trabzon Afyonkarahisar Kayseri Osmaniye
3 ilçede tıkanıklık sürüyor
CHP ve İYİ Parti 12 Aralık’ta 21 büyükşehirde seçim iş birliği kurulması konusunda uzlaşmıştı. Bu uzlaşmanın ardından iki parti, hem 21 büyükşehrin ilçeleri hem de diğer il belediyeleri için ittifak zemini aramaya başlamıştı. İki partiden heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde toplamda 18 ilde daha iş birliği yapılması konusunda anlaşılmış ancak bu sayının artabileceği bildirilmişti.

 

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, 18 yeni ili kapsayan ittifaka iki il daha eklendi. İYİ Parti’nin Artvin ve Rize’de de aday çıkarmayarak CHP adaylarını desteklemesinde uzlaşıldı. Bu 20 ile ek olarak, Elazığ ve Yozgat’ta da iş birliği yapılması konusunda görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. İki partiden heyetlerin, ilçeler üzerinde de görüşmelerini büyük oranda tamamladığı Ankara’nın Etimesgut, Antalya’nın Kepez ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde yaşanan tıkanıklığın henüz aşılamadığı bildirildi.

 

c567774b35235edd1