CHP ve AKP koalisyon için görüştü

CHP ve AKP koalisyon için görüştü
13 Temmuz 2015 16:05

AKP heyeti CHP Genel Merkezi’nde geldi. AKP heyetini kapıda CHP’li Faik Öztrak karşıladı.
 

Selahattin SÖNMEZ / HÜRRİYET

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz ve Ayşenur Bahçekapılı’dan oluşan AK Parti heyeti koalisyon görüşmesi yapmak üzere, CHP Genel Merkezi’ne geldi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi’ne sivil plakalı bir araçla geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu merdivenlerde karşıladı.

 

ARACIN PLAKASI “06 DB 0353″

 

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu taşıyan aracın CHP Genel Merkezi’ nin bahçesine girdiği sırada sivil plakalı olması nedeniyle gazeteciler arasında “Devlet Bahçeli mi geldi” diye yorumlanırken, aracın içinden Davutoğlu’nun çıkması gazeteciler arasında espriye neden oldu.

 

Davutoğlu CHP ‘nin merdivenlerini çıkarken gazetecilere tebessüm ederek el salladı.

 

Görüşmenin saat 14:00’te başlaması gerekiyordu. AK Parti heyeti 12 dakikalık gecikmeyle CHP Genel Merkezi’ne geldi. Davutoğlu’nun, görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı yapması bekleniyor.

 

Davutoğlu’nun CHP Genel Merkezi’ne girişinin ardından parti genel merkezine poşetler içinde pastane ürünleri geldi.

 

CHP Genel Merkezi’nin 12’nci katında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 14.15’te başladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi eşlik etti.

 

CHP İSTEDİ 1+5 OLDU

 

AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde genel başkan ve dört milletvekilinden oluşan ve 1+4 olarak değerlendirilen koalisyon görüşme heyeti, CHP’nin isteği üzerine 1+5 olarak değişti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Siyasi Baş Danışmanı Rasim Bölücek de listeye eklendi. Bunun üzerine AK Parti de Ankara Milletvekili Mücahit Aslan’ı koalisyon görüşme heyetine ekledi.

 

GÖRÜŞME SONA ERDİ

 

İlk koalisyon görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Davutoğlu ve AK Parti heyetini girişte olduğu gibi Faik Öztrak uğurladı.

 

Genel Başkan Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşecek.