CHP, Van Saray’da AKP’li ismi aday gösterdi iddiası!

CHP, Van Saray’da AKP’li ismi aday gösterdi iddiası!
28 Ekim 2018 12:25

CHP’nin Van Saray İlçe Başkanı Yıldız’ın, AK Partili Şefik Yamandağ’ı belediye başkan adayı gösterdiği iddia edildi.

 

 

 

8 bin nüfuslu ilçede CHP dahil hiçbir partiye kaydı bulunmayan, seçimler için başvurusu dahi olmayan Şefik Yamandağ’ın (48) kendisinden habersiz şekilde belediye başkanlığı için aday yapıldığı ortaya çıktı. Yamandağ, yurt içi ve dışından, “Hayırlı olsun” telefonları alınca büyük şaşkınlık yaşadı.

 

 

Yamandağ, CHP adayları arasında ismini görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hemen CHP Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldız’ı aradı. Yıldız’a, “Ağabey beni aday göstermişsiniz. Benim başvurum yok. Partiye kaydım bulunmuyor. Neden böyle bir şey yaptınız” diye sordu.

 

CHP Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldız ise şunları söyledi: “Şefik’in çevresi geniş olduğu için böyle bir tasarrufta bulunduk. Kendisine söylemeden listeye yazdım. CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu beni arayıp, ‘Saray’da kiminle seçimi alabiliriz’ diye sorunca ben de direkt Şefik’in ismini verdim. Partiye üyeliği yok, adaylık başvurusu da olmadı. Tahminen yazdık ama tutmadı. İsmi salladık. Şefik kabul etmeyince yerine oğlum inşaat mühendisi Ulaş Yıldız’ı yazacağım. 24 yaşında genç ve CHP’ye üyeliği de var.”