CHP üyelerini taradı, sağlık çalışanlarının listesini çıkardı!

CHP üyelerini taradı, sağlık çalışanlarının listesini çıkardı!
21 Mart 2020 12:08

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, kayıtlı üyelerin tümünü taradı, yaklaşık 10 bin sağlık mensubunun listesini çıkardı. İhtiyaç duyulduğunda CHP gönüllülük esasına göre listedeki isimleri göreve çağıracak.

 

 

CHP ÜYELERİNİ TARADI, SAĞLIK ÇALIŞANLARIN LİSTESİNİ OLUŞTURDU

 

Bingöl, yaptığı çalışmayı Tarafsız Haber Ajansına anlattı. CHP’nin kayıtlı üyelerinin tümünü tarayan ve sağlık mensubu olanların iletişim adreslerini, uzmanlıklarını tespit eden Bingöl, şöyle dedi:

“Bizim partiye kayıtlı üyelerimizin mesleklerini taradım. Ve meslek gruplarının içinde hekim, eczacı, diş hekimi, hemşire, sağlık teknisyenleri gibi farklı sağlık çalışanlarının listesini çıkardım. Bu önemli bir sayı. Bu üyelerimizin ikamet ettikleri yerler, iletişim bilgileri, mesleklerini düzenli bir şekilde toparladım.

 

 

İHTİYAÇ OLDUĞUNDA LİSTEDEKİ İSİMLER DEVREYE GİRECEK

 

 

Dosya haline dönüştürdüm. Ola ki ileride mevcut aktif çalışan sağlık personelinin dışında sağlık personeli ihtiyacı söz konusu olduğunda sağlık mensubu partili arkadaşlarımızın da sürece katılabileceği düşüncesiyle bu çalışmayı yaptım. Bazılarıyla -tümüyle tabi görüşmem söz konusu değil- bir kısmıyla görüşerek böyle bir durum söz konusu olduğunda ‘görev alır mısınız’ dediğim de arkadaşlarımızın o görüştüğüm arkadaşlarımızın tamamı büyük bir heyecanla ‘elbette görev alırız seve seve gider, katılırız gönüllülük esasına göre de biz o çalışmaların içinde olmak isteriz, ne zaman ihtiyaç olursa arandığımızda hemen bulunduğumuz yerde gider, ilgili sağlık kurumlarında görevimizin başına geçeriz’ dediler.

 

 

“TALEP EDİLDİĞİNDE ARKADAŞLARIMIZI RAHATLIKLA DEVREYE SOKABİLECEĞİZ”

 

 

Bu liste hazır. Tabii bu liste parti üyesi olup da emekli olduktan sonra çalışanlar olabilir bunların sayısı bir miktar böyle özel kendi muayenesinde ya da kliniklerde özel sağlık kuruluşlarında çalışanlar vardır, onlar zaten sürecin içindeler ama emekli olduktan sonra çalışmayan sağlık mensuplarının tespiti önemliydi, benim yaptığım oydu, inşallah ihtiyaç olmaz.

 

 

LİSTEDE KAÇ KİŞİ VAR?

 

 

Mevcut sağlık çalışanları ki onlara artık ‘kahramanlar’ diye nitelendirildi bizde öyle kabul ediyoruz. O arkadaşlarımızın yetmediği yerde olay çok daha farklı bir salgın çok büyük ihtiyaç olursa talep edildiğinde arkadaşlarımızı rahatlıkla devreye sokabileceğiz. Katkı sunacaklar.

Hali hazırda çalışanlarla birlikte 10 bine yakın 9-10 bin civarında bir rakam var.”