CHP, Trabzon’da başkan adaylığı için kimlerle görüşüyor!?

CHP, Trabzon’da başkan adaylığı için kimlerle görüşüyor!?
24 Ekim 2018 09:44

Seçimlere 5 ay kala AKP, MHP, İYİ Parti, SP ve diğer partilerde Trabzon adaylıkları konusunda belirsizlik yaşanırken, en aktif partinin CHP olduğu görülüyor. Trabzon’da büyük şehir ve ilçe belediye başkanlıkları için çok sayıda isimle görüşme yapıldığı öğrenildi. İşte CHP’nin büyükşehir ve ilçe başkanlıkları için öne çıkan o isimler:

 

 

CHP Trabzon İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri yoğun bir seçim çalışması içinde. CHP, diğer yerel seçimlerden farklı olarak bu seçimlerde adaylarını daha önceden belirleyip halkla buluşturmayı hedefliyor.

 

Bu amaçla İl Başkanı Güzide Uzun, il yöneticileri, seçim komitesi üyelerinden oluşan bir ekip belirli bir program üzerinden çalışma başlattı. CHP bugüne kadar Trabzon’da Mimarlar Odası, hatita, inşaat, jeoloji, makina mühendisleri odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Eczacılar Birliği, Gazeteciler Cemiyeti, Kültür ve Sanat Evi, Emekliler Derneği, Şoförler Odası ve Mali Müşavir Odasıyla görüştü, seçimle ilgili görüş alışverişi yaptı. Bundan böyle diğer sivil toplum örgütlemeleri ile görüşmeler sürecek.

 

CHP’de seçim çalışmalarının özünü ”nasıl bir Trabzon”, ”nasıl bir aday” sorularına verilecek yanıt oluşturuyor. Gerçekleştirilen görüşmeler de bu kapsamda yapılıyor. Gerek seçim öncesinde toplumun çeşitli kesimleriyle görüşerek, gerekse seçim sonrasında ortak bir akıl yaratarak belediyeleri yönetme amacında olduğunu açıklayan CHP, adaylar için de oldukça uzun bir özelliker-nitelikler listesiyle aday çalışmalarını da yürütüyor.

 

İŞTE GÖRÜŞÜLEN İSİMLER

 

 

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere Trabzon Büyükşehir Brlediye Başkanlığı için şu isimlerle görüşme yürütüldü ya da yürütülüyor:

 

 

. Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu. KTÜ Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi.

. Şevtet Arz. CHP Trabzon eski milletvekili.

. Haluk Prkşen. CHP Trabzon eski milletvekili.

. Ahmet Kılıç. Yol İş Sendikası Genel Merkez yöneticisi.

. Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

 

İLÇELER

 

Ortahisar: Trabzon’un merkezini oluşturan Ortahisar için şu anda iki isim öne çıktı. Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı aday adaylığını açıklarken, Mimarlar Odası eski Başkanı Mehmet Salih Akyüz, bugün aday adaylığı açıklamasında bulunacak.

Beşikdüzü: Mehmet Yıldızlar, Şakir Yenigün, Ramis Uzun, Cemil Bozbaş. CHP Büyükşehir Belediye Üyesi Cahit Erdem’in de aday adaylığı çalıması içinde olduğu öğrenildi.

Tonya: Eski belediye başkanı Ali Koç.

Düzköy: Nail Alim, Musa Öztürk, Fehmi Köroğlu. Mevcut Başkan Abidin Çelik’in de yeniden aday olabileceği öne sdürülüyor.

Araklı: İlçe Başkanı Mecit Solmaz.

Of: Rami Sarıalioğlu.

Maçka: Eski ilçe başkanı Musa Turan ve Yıldırım Eyüpoğlu.