CHP Trabzon adayı Canalioğlu: Herkesin oyuna talibiz

CHP Trabzon adayı Canalioğlu: Herkesin oyuna talibiz
25 Mart 2014 10:40

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, Trabzon’a amir olma yetkisi değil hizmet etme yetkisi istediğini söyledi.

 

30 Mart Pazar günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çukurçayır beldesinde esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Canalioğlu, köylü kadınların isteklerini not aldı.

 

Ziyaretlerde Canalioğlu’na, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan, İl Başkanı Yavuz Karan, İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve partililer eşlik etti. Ziyaret sırasında partililer vatandaşlara karanfil dağıttı. Çukurçayır’da partisi tarafından düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Volkan Canalioğlu, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yerel yöneticilerin seçileceğini belirterek şöyle konuştu: “Pazar günü yapılacak seçimlerde biz herkesin oyuna talibiz. CHP olarak ana muhalefet partisi olarak halkın sorunlarını çözme noktasında gerek parlamento gerek Türkiye’nin her yerinde ve gerek Trabzon’da, Trabzon adına sorunları her zaman ortaya koyarak anlatıyoruz ve çözüm önerileri getiriyoruz. Siz hiç seçip Ankara’ya gönderdiğiniz Ak Parti milletvekillerinin Trabzon’un sorunlarını konuştuğunu duydunuz mu? Demir yolu dediler demir yoluna başlayamadılar. Güney çevre yolu dediler yok. Sürmene Çamburnu’da 5 bin kişiyi işe alma vaadiyle tersane yapacağız dediler bizlerin vermiş oldukları vergilerle oranın dolgusunu yaptılar ve 7 yıldır boş duruyor. Değil 5 bin kişi 5 kişi işe alamadılar.”

 

Trabzon’a Hizmet Etme Yetkisi İstiyoruz

 

Canalioğlu, Trabzon’a amir olma yetkisi değil hizmet etme yetkisi istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki Pazar günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçenin Belediye Başkanlığı seçimi yapılıp sonuçlanacak. Bizimle bir bütün olacak, bir abilik yapacak annelik-babalık yapacak, kardeşlik yapacak kapıları sonuna kadar açık olacak halkın sorunlarını paylaşıp sorunlara çözüm üretecek insanlara ihtiyacımız var. Bunun odağında biz varız. 2004-2009 yılları arasında sizlerle birlikte güzel hizmetler yaptık. Halkın sorunlarını çözme noktasında gayret sarf ettik. Elbette eksiklerimiz olacaktır. Bunları tamamlama noktasında yeniden yetki istiyorum. Trabzon’a amir olma yetkisi değil hizmet etme yetkisi istiyorum. Kapıları sonuna kadar halka açık olan korumasız gezen, koruması önce Allah sonra vatandaş diyen insanlara ihtiyacımız var. O da bizleriz.” Çukurçayır’ın sorunlarını iyi bildiklerini belirten Canalioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “30 Mart’ta yetki almamız halinde yolları genişleterek ve alternatif yol yaparak, Çukurçayır’ı kültür sanat ve spor tesislerinin yer aldığı bir merkez haline getireceğiz. Buradaki insanlarımızın ihtiyaçlarını giderecek projelerimizi hazırladık.”