CHP toplu intiharlar için Meclis’te komisyon kurulmasını önerdi!

CHP toplu intiharlar için Meclis’te komisyon kurulmasını önerdi!
9 Kasım 2019 13:09

CHP, siyanüre bağlı intiharların nedenlerinin araştırılması, siyanür başta olmak üzere zehirli kimyasal maddelerin internetten kontrolsüzce satışının önüne geçilmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve ilgili yasal düzenlemelerin sağlanabilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi. CHP’nin önergesi kabul edilirse Meclis’te siyanüre bağlı intiharların nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurulacak.

 

 

CHP SİYANÜRLÜ İNTİHARLAR İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, son aylarda güçlü zehirler grubunda bulunan siyanüre bağlı ölümlerde artış meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi:

“Az bir miktarı bile insanı öldürebilen siyanür ülkemizde cinayet ya da toplu intihar için kullanılmaktadır.

İstanbul ve Antalya’da son 3 günde 4’er kişilik iki aile siyanür nedeniyle yok olmuştur. İstanbul Fatih’te ekonomik kriz, yoksulluk ve borç nedeniyle 4 kardeşin siyanür içerek zehirlendiği ortaya çıkmıştır.

Antalya’da da dört kişilik bir aile evlerinde ölü bulunmuş, incelemeyi yapan sağlık ekipleri siyanür zehirlenmesi olabileceği tespitinde bulunmuştur. Evdeki kokudan etkilenen 3 polis memuru ve 3 sağlık görevlisi de hastaneye kaldırılmıştır.

Bundan önce de yine Antalya’da, Niğde’de, İstanbul’da, Ankara’da, Denizli’de, Mersin’de siyanüre bağlı intiharlar yaşanmıştır. İzmir’in Bayraklı ilçesinde, bir üniversite öğrencisi şerbet diye içirdiği siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldürmüştür.”

 

 

“İNTERNET ÜZERİNDEN SADECE BİR TIKLA SİPARİŞ VERİLEN SİYANÜR MADDESİ ÖLÜM SAÇMAKTADIR”

 

 

Önergede, günlük yaşamda kullanımı yok denecek kadar az olan siyanüre internetten perakende olarak kolaylıkla ulaşılabildiğine dikkat çekildi.

 

Birçok firmanın internet üzerinden siyanür satışı yaptığı, bazı firmaların belge ibraz zorunluluğu istese de birçok firmadan hiçbir belge sunmadan alışveriş yapılabildiğine işaret edilen önergede, “İnternet üzerinden sadece bir tıkla sipariş verilen siyanür maddesi ölüm saçmaktadır. Bu nedenle siyanür gibi zararlı ve tehlikeli maddelerin satışının kontrollü ve sıkı denetimler altında yapılması gerekmektedir” denildi.