CHP tarihinde bir ilk! İl Başkanları ilk kez Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmadı!

CHP tarihinde bir ilk! İl Başkanları ilk kez Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmadı!
2 Şubat 2018 07:55

CHP’nin 3-4 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan kurultayının öncesinde il başkanları Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi.

 

 

 

İLK KEZ DESTEK AÇIKLAMASI YAPILMADI

 

 

MYK üyelerinin alınmadığı ve sadece mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı toplantının akabinde ilk kez Genel Başkan’a destek açıklaması yapılmadı.

Kurultayda parti yönetiminin belirlenmesi noktasında ikinci gün yapılacak olan seçimde çarşaf liste mi yoksa blok liste mi olması gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 

İL BAŞKANLARI ÇARŞAF LİSTE DEDİ

 

 

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda “blok liste de olur çarşaf liste de” dediği öğrenildi. Sadece dört il başkanının blok listeden yana tavır sergilediği öğrenilirken, geri kalan tüm il başkanlarının çarşaf liste dediği belirtildi.

20 il başkanının üçer dakikalık konuşmasının gerçekleştirildiği öğrenilen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına “Konuşmalarınızı kısa kesin, işim var” diyerek toplantıyı beklenenden erken bitirdiği öğrenildi.

 

 

MİLLETVEKİLLERİ PM’DE OLMASIN

 

 

Toplantıda söz alabilmeyi başaran il başkanlarının ise genel olarak “Örgüt ağırlıklı bir Parti Meclisi şekillensin ve milletvekilleri yer almasın” görüşlerini dile getirdikleri öğrenildi.