CHP tabanının sevilen ismi Yavuz Karan PM’ye seçildi

CHP tabanının sevilen ismi Yavuz Karan PM’ye seçildi
7 Şubat 2018 09:19

CHP’nin 4 Şubat’ta yapılan 36. olağan kongresi renkli görüntülere de sahne oldu. 488 adayın başvurduğu PM seçimleri için CHP Trabzon Gençlik Kolları’ndan itibaren CHP içerisinde Gençlik Kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve il başkanlığı görevlerinde bulunan Trabzon’un renkli simalarından Yavuz Karan da 36. olağan kurultayda PM’ye aday olmuştu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP Trabzon eski İl Başkanı Yavuz Karan işletmeci ve deniz taşımacılık sektöründe ticari faaliyetleri sürdürmektedir.

 

Akçaabat Spor Kulübü asbaşkanlığı görevini de yürütmüş olan Yavuz Karan CHP Trabzon gençlik örgütlerinden yetişmiş tabanın sevdiği ve güvendiği bir isim.

 

2015 seçimleri öncesi Trabzon CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Yavuz Karan Trabzon milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi için CHP Genel Merkezi’nde yoğun kulis faaliyetlerinde bulunmuştu. Karan, Trabzon’da önseçim yapılması durumunda CHP oylarının ciddi şekilde artacağı ve milletvekili sayısının en az ikiye çıkacağını iddia eden isimlerin başında geliyor.

 

Yavuz Karan CHP Trabzon ikinci sıra milletvekili adayı olmuş az oy farkla milletvekili seçilememişti.

 

Karan il başkanı olduğu dönemde ve sonrasında CHP örgütleri ile iyi temas ve ilişkiler kurarak 34. kurultayda divan üyeliğine seçilmişti.

 

Yavuz Karan CHP tabanındaki mücadelesini hiç bırakmadı. Son il başkanlığı seçiminde desteklediği Güzide Uzun CHP Trabzon İl Başkanı seçildi. Kendisi de Trabzon kurultay delegesi oldu.

 

CHP Trabzon örgütü oy birliği ile eski il Başkanı Yavuz Karan’ın PM’ye aday olması için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapacağı anahtar listede yer vermesini önerdiler.

 

Kılıçdaroğlu delegelere sunduğu 52 kişilik anahtar listesinde Yavuz Karan’a yer verdi.

 

3-4 Şubat 2018’de CHP 36. kurultayının PM seçimleri sonucuna göre Yavuz Karan 417 oy alarak CHP PM’ye seçildi.

 

PM’ye seçilen Yavuz Karan Trabzon’a döner dönmez Ortahisar İlçe yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

yavuz-karan-ortahisar