CHP tabanı ön seçim yoksa sandığı boykot mu edecek?

CHP tabanı ön seçim yoksa sandığı boykot mu edecek?
17 Ekim 2018 12:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ön seçime karşı değilim ancak bu üye yapısıyla sağlıklı sonuç alamayız. Üyelerin yarısı üye olduğunu bilmiyor” sözleri CHP tabanında tepkiyle karşılandı.

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu ifadeleriyle tabanın tepkilerini dikkate almadan kendine yakın isimleri CHP’nin güçlü olduğu yerlerde yeniden aday göstererek seçimlerde olası başarısızlık durumunda koltuğunu koruma amaçlı hareket ettiği düşünülüyor.

 

CHP’liler “Madem üyeler sağlıklı değil, başta sizi MYK’yı PM’yi il ve ilçe başkanlarını bu üyeler nasıl belirliyor?” sorusunu yöneltiyor.

 

CHP tabanı başta Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş, Ataşehir, Şişli, Sarıyer, Maltepe, Bakırköy, Büyükçekmece, İzmir Büyükşehir ve ilçeleri, Aydın Büyükşehir, Adana Çukurova, Seyhan gibi CHP’nin elinde bulunan belediyelerde hem başkanların başarılı olup olmadığını sandıkta test etmek hem de yandaş adaylar yerine tabanın belirleyeceği sevilen kişilerle CHP’ye yeniden ivme kazandırmak amacıyla üyelerle ön seçim yapılmasını ve adayların hakim nezaretinde sandıktan çıkmasını istiyor.

 

CHP Genel Başkanı’nın ön seçimden kaçınması durumunda ve mevcut adaylara MYK’dan ve PM’den takviyelerle adayların belirlemesi durumunda CHP tabanının CHP yönetimine ders vermek amacıyla sandığı boykot edebileceği CHP kulislerinde yoğun olarak dile getirilen bir görüş.

 

CHP yönetiminin böyle bir urumu göze alıp alamayacağı önümüzdeki PM toplantısında alınan kararlarla belli olacak.