CHP Sorulması yasak olan sorulara cevap bekliyor

CHP Sorulması yasak olan sorulara cevap bekliyor
19 Ocak 2019 15:04

CHP’nin Kadir Mısırlıoğlu Hakkındaki Soru Önergesi Binali Yıldırım Tarafından Kabul Edilmedi.

 

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı tarafından 16 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından kabul edilmedi ve iade edildi.

 

CHP’nin soru önergeleri ya cevaplanmıyor ya da iç tüzük hükümlerine aykırıdır denilerek kabul edilmiyor.

 

Soru önergesinin TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 97’nci maddesine göre kabul edilmemesinin gerekçesi “…soru, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir” ve “tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” olarak gösterilmiştir.

 

CHP’li Tığlı, “Fethullah Gülen denilen hain tarafından kurulan Kültürlerarası Diyalog Platformu’nda yönetim kurulu üyeliği yapan Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilmesi, hükümetin FETÖ ile mücadelesine gölge düşürmektedir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesi toplumda bir kutuplaşma yaratmıştır sözleri ne zamandan beri kişisel ve özel yaşama ilişkin konu olmuştur.” dedi.

 

KAÇ SORU ÖNERGESİNİ ZAMANINDA YANITLADINIZ?

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Fesli Kadir” lakaplı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesi hakkındaki sorularım neden Meclis Başkanını rahatsız etmiştir diyen Tığlı, “10 maddelik soru önergemim gerekçesindeki birinci ve dördüncü paragraflar ile 2’nci, 7’nci ve 8’nci soruları Meclis İç Tüzük kurallarına aykırı bulduğu için kabul etmeyen Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a, bugüne kadar kaç soru önergesi zamanında yanıtlansın diye meclis içtüzük maddelerine göre işlem yaptınız?” diye sordu.

 

22 Haziran 2018’de TRT Diyanet Kanal Tasavvuf Musikisi Programı’nda güftesi Fethullah Gülen’e ait olan “Bulanlar Hakkı Buldu” isimli şarkı yayınlanmıştı. Konuyla ilgili 16 Temmuz 2018 tarihinde RTÜK’e yaptığı şikâyet üzerine TRT’ye ceza verilmesini sağlayan ve verilen cezanın Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğine de değinen Tığlı, “TRT ve Tasavvuf Musikisi Programı hakkında Cumhurbaşkanlığı’nın ne gibi işlemler yaptığını, herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulamadığını da bu soru önergemde sormuştum” dedi.

 

SORULMASI YASAK OLAN SORULAR ŞU ŞEKİLDE:

 

“Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı açıklamalarına rağmen hakkında her hangi bir işlem yapılmayan Kadir Mısıroğlu, yeni rejimin akil adamı mıdır? AKP’nin söyleyemediklerini dile getiren Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir kişiye “insani bir ziyaret” yapılmasını kamuoyuna nasıl açıklarsınız? Fethullah Gülen’in Bank Asya’sına kirasını yatıranı, okuluna evladını kayıt ettireni ihraç ederken, tutuklarken, nasıl olur da Ali Erbaş’ı Diyanet İşleri Başkanı olarak terfi ettirdiniz?”

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın TBMM İç Tüzük kurallarına gösterdiği hassasiyetin (!) aynısını Anayasanın 94’ncü maddesinde de göstermesi gerektiğini” söyledi.