CHP Sivas İl Başkanı Karasu: Hedefimiz CHP’yi yeniden iktidar yapmak

CHP Sivas İl Başkanı Karasu: Hedefimiz CHP’yi yeniden iktidar yapmak
8 Ekim 2013 13:44

CHP Sivas İl Başkanı sayın Ulaş Karasu, Halkın Habercisi’ne yaptığı değerlendirmede, CHP’nin Sivas’taki durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Karasu, 2009 yerel seçimlerinde CHP Sivas Merkezde kaç oy aldı, 2009’dan bu yana CHP’nin Sivas’taki oylarında artış oldu mu?

Ulaş Karasu: 2009 yerel seçimlerinde 7984 oy almıştık. Muhsin Yazıcıoğlu’nun Mart 2009 yerel seçimlerinden birkaç gün önce helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle seçimler farklı bir boyut kazandı. BBP’ye oy veren CHP’liler de oldu. Yani oy kullanırken duygusal davrandı Sivaslılar.

2011’de yapılan genel seçimlerde ise CHP Sivas merkezde 18 bin oy aldı. Oylarımız arttı. İddialı bir şekilde çalışıyoruz.

 

424707_471067752927665_417981332_n

 

H&H: CHP’nin Sivas Merkezde kaç üyesi var? Kadın ve gençlik kollarının durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Ulaş Karasu: Sivas merkezde 3000 üyemiz var. Kadın ve gençlik kollarımız elbette aktif olarak çalışıyorlar. Her zaman Sivas halkıyla birlikte oldular. 2014 seçimleri öncesi yeni bir yapılanmaya gidiyoruz kadın ve gençlik kollarında.

 

H&H: Sayın Karasu, CHP’nin Sivas Belediye başkan adayı belli mi?

Ulaş Karasu: Adayımız henüz belli değil. 2 aday adayımız var.

 

H&H: Peki adayınızı hangi yöntemle belirleyeceksiniz?

Ulaş Karasu: Ön seçim yapılmayacak Sivas’ta. Kamuoyu yoklaması yapılacak. Tabi örgütün de fikri alınacak.

 

H&H: Sayın Karasu Sivas’ta siyaset yapmanın avantajı / dezavantajı nedir?

Ulaş Karasu: Sivas zor bir coğrafya. Yüzölçümü bakımından Türkiye ikincisi. Fakat nüfus dağılımı çok seyrek. Bunun yarattığı sıkıntılar var elbette.

Sivas 1984’e kadar CHP’nin kalesiydi. 84’ten itibaren bir düşüş var. İl örgütü olarak bunu engellemek için çalışıyoruz. 2 Temmuz Madımak olayını yaşamış bir şehir Sivas. Bu katliamın izlerini de hala taşıyor.

 

IF

 

H&H: Sivaslılar en çok neden şikayetçi?

Ulaş Karasu: En büyük sıkıntı işsizlik. Sivas’ta büyük oranda göç var. İl dışında okuyan Sivaslı gençler okulları bitince Sivas’a dönmüyorlar. Bu nedenle de yaşlı bir nüfusu var Sivas’ın.

 

H&H: CHP İl Başkanlığı olarak Sivas’taki hedefiniz nedir?

Ulaş Karasu: İlk hedefimiz 30 yıl önce bıraktığımız emaneti geri almak, yani Sivas Belediye Başkanlığını. Burada Milli Görüş ile BBP arasında sıkışmış bir mücadele var. Bizim hedefimiz CHP’yi yeniden iktidar yapmak. İkinci hedefimiz de şu an elimizde olan 2 ilçe ve 3 belde belediye başkanlığı haricinde diğer ilçe belediye başkanlıklarını da kazanmak.