CHP Şişli ve Beşiktaş’ta kriz!

CHP Şişli ve Beşiktaş’ta kriz!
14 Ekim 2018 11:52

CHP’nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’e, partiden Eyüp ilçe Belediye Başkan adaylığının önerildiği, ancak Sarıgül’ün Şişli’de ısrar ettiği belirtildi.

 

 

Aydınlık’ın haberine göre CHP kulislerinde, Sarıgül’ün Genel Merkezden ‘adayların bir an önce açıklanmasını’ istediği, aday gösterilmemesi halinde başka bir partiye geçerek veya bağımsız olarak Şişli’den aday olabileceği ileri sürülüyor. CHP’nin Şişli’de halen bu görevi yürüten ismet İnönü’nün torunu Hayri İnönü’yü aday göstermek istediği, Sarıgül’e Eyüp’ü önerdiği belirtildi.
HAZİNEDAR CEPHESİNDEN TEHDİT…
CHP’de kavgaya neden olabilecek bir başka ilçe belediyesi ise Beşiktaş. Söz konusu ilçe için çok sayıda eski ve mevcut milletvekilinin adı geçiyor.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Murat Hazinedar’ın da yeniden aday olmak istediği biliniyor. Murat Hazinedar’ın aday yapılmayacağını öğrenen eşi Özlem Hazinedar’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradığı, telefonuna yanıt alamayınca da Kılıçdaroğlu’na SMS üzerinden “Partinin İstanbul organizasyonlarını hep eşim yaptı. Eşimi aday yapmazsanız yardımcılarınızın kirli çamaşırlarını deşifre ederim” mesajı attığı iddia edildi.
ÖN SEÇİM KARARI
Şişli ve Beşiktaş’ta aday belirleme sürecinin sancılı geçmesi beklenirken, CHP’nin iki ilçesinde, Ümraniye ve Çekmeköy Yönetim Kurulları, belediye başkan adaylarının önseçim yöntemiyle belirlenmesini kararlaştırdılar.

 

k1