CHP Şişli adayı Muammer Keskin: Rant belediyeciliğine karşı halk kazanacak

CHP Şişli adayı Muammer Keskin: Rant belediyeciliğine karşı halk kazanacak
25 Mart 2019 12:50

CHP Şişli Belediye Başkan adayı Muammer Keskin, “Bu göreve uzun süredir hazırlanıyordık. 25 mahallede yaşayan tüm komşularımızın eşit hizmet aldığı, temiz siyaset anlayışıyla ve kurulacak mahalle meclisleri sayesinde katılımcı yönetim şeklinin hayat bulduğu bir Şişli hayalimiz var” dedi.

 

 

 

Rant belediyeciliğine karşı halkın çıkarlarının öne çıkacağını söyleyen Keskin, “Artık rant gücünü kendisi, ailesi ve yakın çevresi için kullananlar değil halk kazanacak. Bütün kararlar halkın ve ilgili kuruluşların katılımıyla alınacak, uygulamaya konacak” diye konuştu. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Muammer Keskin şu yanıtları verdi:

 

Seçime 1 haftadan az bir süre kaldı. Şişli ve Türkiye’ye dair düşünceleriniz nedir?

 
Türkiye’yi 17 yıldır, İstanbulumuzu da 25 yıldır aynı anlayış yönetiyor. Her şeye bir kişi karar veriyor. Ülkemiz ve şehrimiz ranta boğuldu. Bu ranttan halk hiç pay alamadı. Cebini dolduran tek kesim iktidara, güce dayananlar, oradan nemalananlar oldu. Halk bunu ve yapılanları artık çok iyi görüyor. Güçlü bir değişim rüzgârı esiyor. Şişlimizi de itiraf etmeliyim ki 25 yıldır benzer rantçı zihniyet yönetiyor. Hayri İnönü arkadaşımız bu anlayışı yıkmak için 5 yıl yoğun çaba sarf etti ama henüz istenen noktaya gelinmedi. Halk, Şişli’de de yaşanan tüm bu gerçekleri gördü. Onun için şimdi değişim ve yenilik istiyor. Bunun da ancak dürüst, samimi ve kararlı bir anlayışla gerçekleşeceğini biliyor. İşte bu nedenle Şişli halkı, pazar günü tercihini CHP’den dolayısıyla benden yana kullanarak gösterecek.

 

 

Peki, Şişli’ye dair projeleriniz neler?
Bizim anlayışımızın temeli katılımcılık ilkesidir. Her mahallede “Mahalle Meclisleri” kurulmasını destekleyeceğiz. Katılımcı bütçe ile komşularımız, yatırım ve hizmet bütçesinde söz sahibi olacak. Şişli’nin her mahallesinin, her sokağının tüm hizmetlerimizden eşit olarak yararlanabilmesinin yolu, iyi bir halkla ilişkiler ve iletişim sisteminden geçiyor. Bunun için komşularımızın istek, öneri ve şikayetlerini istedikleri yolla bize iletebildikleri ve bizim de öncelik sırasına koyarak, en geç 48 saat içinde tüm başvuruları yanıtladığımız bir yazılım altyapımız olacak. Sokakların, parkların temizliği, çöp toplama programı ve konteyner yetersizliğinden şikâyet eden bir tek sokağımız bile kalmayacak. Uygun noktalarda, yeraltı konteynırlarıyla rahatlama sağlayacağız. Akıllı Atık Toplama Sistemi’yle taşan konteynır ve çöp kokusu tarih olacak.

 

 

Şişli’de yaşayanlara özel bir Şişli Kent Kart projemiz var. Kent Kart komşularımız için hayatı kolaylaştıracak imkanlar sunacak. Ekonomik destek alan komşumuzun destek aldığını kimse anlamayacak. Kazandığı parayı harcar gibi Şişli Kent Kart’ı kullanacak. Yine bu kartla, geri dönüştürülebilir atıkları toplayan komşularımız kazandıkları puanları market alışverişinde, sinemada, hatta öğrencilere burs sağlamak için de kullanabilecekler. Belediyenin ekonomik desteklerini artıracağız; ama asıl hedefimiz, yeni istihdam alanları ve ilçe-mahalle düzeyinde kalkınma modelleri oluşturmak. Bu anlayışla, yaklaşık 4 bin gencimize istihdam sağlayacağımızı hesapladığımız projelerimiz hazır. Türkiye’nin önde gelen modacıları, Osmanbey’in tekstilci ve iş insanlarıyla birlikte Şişli Tasarım ve Moda Müzesi’ni kuracağız. Konfeksiyon ve hazır giyimin merkezi Şişli’de sektörü yeniden canlandıracağız. Şişli Mutfak Sanatları Okulu ile turizm ve yiyecek-içecek sektörlerinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştireceğiz. Belediyemizin kreş ve gündüz bakımevlerini her mahallede en az bir kreş olacak şekilde artıracağız. Şişli’yi yeniden İstanbul’un kültür sanat başkenti haline getireceğiz. Her yaştan komşumuzun ruhunu sanatla besleyen bir Şişli için tüm mahallelerimizde sanat etkinlikleri, atölyeleri ve eğitimleri düzenleyeceğiz. Kültür-sanatın kalbi yine Şişli’de atacak.

 

 

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 
Türkiye’nin her yanında olduğundan fazlasıyla, adaletsiz, kamu olanaklarının sınırsız kullanıldığı bir seçim sürecini İstanbul’da yaşadık. İstanbul’un her yanına baktığımızda kamunun gücünden kaynaklı Cumhur İttifakı’nın baskın yüzünü görüyoruz. Şişlili komşularım gördü ki bir tek Şişlimizde Cumhur İttifakı’nın yanında DSP ve adayı da yer buldu. Ama inanın İstanbul’da Büyükşehir adayımız Ekrem İmamoğlu, Şişli’de ben çok etkili bir kampanya yürüttük. Korktular kampanyamızdan. Afişlerimizi mafyavari yöntemler kullanarak kestiler, parçaladılar. Ama biz başardık. Kendimizi halka anlattık. İstanbul’da Ekrem Bey, Şişli’de ben, belediye başkanı olacağız. Artık rant gücünü kendisi, ailesi ve yakın çevresi için kullananlar değil halk kazanacak. Bütün kararlar halkın ve ilgili kuruluşların katılımıyla alınacak, uygulamaya konacak.

 

Şişli’de uyuyor, Şişli’de uyanıyorum

 

Nasıl bir Şişli hayal ediyorsunuz?

 
44 yıldır Şişli’de uyuyor, Şişli’de uyanıyorum. Ekibimiz de Şişlili. Mahalle mahalle sorunları biliyoruz. Bildiklerimizle de yetinmiyoruz. Sorunları ve hizmet beklentisinde önceliği anlamak için çok yönlü araştırmalar yaptırdık, yaptırmaya da devam ediyoruz. Bu göreve uzun süredir hazırlanıyorduk. 25 mahallede yaşayan tüm komşularımızın eşit hizmet aldığı, temiz siyaset anlayışıyla ve kurulacak mahalle meclisleri sayesinde katılımcı yönetim şeklinin hayat bulduğu bir Şişli hayalimiz var.

 

 

Her mahalleye eşit hizmet ulaştıracağız

 

Önceliğim, komşularımızın sorunlarını çözmek, hayatlarını kolaylaştırmak, her mahallemize eşit hizmet ulaştırmak. İBB başkan adayımız Ekrem İmamoğlu ve uzman bir ekiple ilçemizin problemlerini masaya yatırdık. Öncelikle otopark ve yeşil alan azlığına dair çözüm bulduk. 31 nokta belirledik, buralara 10 bin araç kapasiteli otoparklar yapacağız. Bu hizmetten sadece Şişli’de yaşayan ve Şişli Kent Kart sahibi olan komşularımız faydalanabilecekler. Bir başka projemiz ise iç bahçeler. İstanbul’un yeşil alan yoksunluğu konusunda ikinci sırada yer alan ilçesiyiz. Şişli’ye, iç bahçe düzenlemeleriyle 1.5 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yerel_yonetimler/1311476/_Rant_belediyeciligine_karsi_halk_kazanacak_.html