CHP, seçim kampanyasını şekillendiriyor!

CHP, seçim kampanyasını şekillendiriyor!
27 Eylül 2018 11:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan MYK’nın, tek gündemini yerel seçim hazırlıkları oluşturdu. Alınan bilgilere göre 4 saat süren toplantıda iki ayrı özel araştırma şirketinden temsilciler sunum yaptı.

 

Şevket Yaman / Milliyet
“Araştırma” ve “iletişim” olarak ikiye ayrılan sunumların ilkinde, saha araştırmaları, aday profillerine yönelik çalışmalar, rakip partilerin analizleri ve vatandaşların talepleri konusunda kurula bilgi verildi, iletişim sunumunda, CHP’nin nasıl bir kampanya dili belirlemesi gerektiğine ilişkin tespit ve öneriler yer aldı.

 

Kılıçdaroğlu’nun, “Belediye başkan adaylarının ortak vaatleri, ortak hedefleri ve başkan adaylarının yerele dönük sorunlara çözüm önerileri ne olmalı? Bunlar da bilinmeli” dediği öğrenildi.

 

CHP yönetiminin, önümüzdeki günlerde farklı firmaların çalışmalarını da dinledikten sonra seçim kampanyasında çalışacağı firmaya karar vereceği öğrenildi. Toplantıda, aday belirleme sürecine ilişkin olarak ise; önseçim, eğilim yoklaması ve merkez ataması gibi tüm yöntemlerden faydalanılmasının doğru olacağının vurgulandığı belirtildi.

 

 

Toplantıda, TBMM Genel Kurulu’nda MHP sıralarının, Ak Parti grubunun yanına alınacağı iddiaları da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun, grup başkanvekillerine talimat vererek, “Bu doğru olmayan bir uygulama. Meclis Başkanı ile görüşmenizde bu işin doğru olmadığını savunun ve düzeltilmesini sağlayın” dediği öğrenildi.

 

 

a3cea5d09a4ed570