CHP sandık güvenliği için elektronik seferberlik ilan etti

CHP sandık güvenliği için elektronik seferberlik ilan etti
15 Mayıs 2015 09:41

Seçim güvenliği için sandık görevlilerini eğitimden geçiren CHP, alandaki hazırlıklarını tamamlarken kurulan elektronik sistemi denemek için sık sık tatbikat yapmaya başladı.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, kurdukları sistemi test etmek ve ortaya çıkabilecek aksilikleri görmek amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Sistemde CHP il ve ilçe örgütlerinin genel merkezdeki seçim merkezine veri aktarmalarını test ediyoruz” dedi.

 

 
Sanal seçim çalışmalarında simülatör kullandıklarını belirten Erdal Aksünger, zaman zaman bunlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığını söyledi.

 

 

 

Seçim gecesi verilerin merkeze sağlıklı olarak aktarılması için sistemi denediklerini kaydeden Aksünger, “CHP örgütlerinin eksiksiz biçimde seçim gecesi bize veri aktarması önem taşıyor. Sonuçta bir kamu gücüne karşı önlem almak gibi bir durum ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

 
3 kez test edildi

 

Sistemi bu güne kadar 3 kez test ettiklerini, 7 Haziran’a kadar da bunu sürdüreceklerini anlatan Aksünger, sandık başındaki sonuçların doğru alınması olduğu kadar, bunların merkeze ulaştırılmasının da önemli olduğuna dikkat çekti. Taşra örgütlerinden gelecek sonuçların YSK ile karşılaştırılacağını ifade eden Aksünger, “Veriler sağlıklı ve doğrıı bir şekilde gelirse bizim bunları karşılaştırmamız tam olacak. Burada sandıklardan gelecek veriler il ve ilçe örgütlerinde toplanacak, ardından sisteme girecek ve YSK verileriyle karşılaştırılacak” dedi.

 
Sistemin sağlıklı işlediğini açıklayan CHP’li Aksünger, olası sanal saldırılara karşı da önlem aldıklarını söyledi. Sanal saldırının her zaman olabileceğine dikkat çeken Aksünger, şunları kaydetti: “Sanal saldırılara karşı önlem aldık. Ancak Türkiye’deki eksiklikler ne olacak? Elektriklerin kesilmesine nasıl engel olacağız? Bu bizim elimizde değil.”
Kaynak: Yeniçağ / Fatih Erboz