CHP, Şakran Cezaevi’ni Meclis’e taşıdı!

CHP, Şakran Cezaevi’ni Meclis’e taşıdı!
28 Nisan 2015 07:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kurum içi yazışmalarda yaşanan hak ihlallerini dile getiren Şakran Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun görevden alınmasını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Ağbaba, Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, cezaevi personeli ve diğer mahpuslar tarafından çocuk mahkumlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz fiillerinin işlendiği iddialarının ve konuyla ilgili bir iç yazışmanın basına yansımasının ardından, Cezaevi Müdürünün görevden alındığını anımsatan Ağbaba, Bakan İpek’ten şu soruların yanıtını istedi:

 

 

“Konuyla ilgili başlatılmış bir soruşturma mevcut mudur? İddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirilmiş midir? Konuyla bağlantılı olarak görevden el çektirilen başka personel var mıdır?

 

 

Anılan hadiselerin mağduru olan çocukların ruhsal ve fiziki sağlık durumlarının iyileştirilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

 

 

Mağdur olduğu belirtilen çocuklar ile bu davranışlarda bulunduğu iddia edilenler hala aynı koğuşlarda mı kalmaktadır? Cezaevi değişikliği söz konusu olmuş mudur? Olmadıysa koğuş veya cezaevi değişikliği ne zaman yapılacaktır?

 

 

Cezaevini ziyaret ederek bahsedilen hadiselerin vehametini bizzat araştıracak mısınız?”