CHP PM’nin yıldızı Haluk Pekşen!

CHP PM’nin yıldızı Haluk Pekşen!
8 Şubat 2018 16:00

3-4 Şubat’ta yapılan CHP olağan kurultayında mütevazı kişiliği ile öne çıkan PM’ye aday olan Trabzon milletvekili Haluk Pekşen delegelerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP Trabzon milletvekili avukat Haluk Pekşen Balyoz davaları ile ün kazandı ve bu konuda “Balyoz Savunma” ve “Bir Ülke Geleceğini Arıyor” isimli iki kitabı yayınlandı.

 

 

Avukat Haluk Pekşen, 2015 seçimlerinde Trabzon’da yapılan önseçimde liste başı olarak milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi.

 

Gençlik yıllarından itibaren CHP içerisinde çalışmalarını sürdürdü. Milletvekili seçildikten sonra da AKP iktidarının hukuksuz uygulamalarına Meclis’teki çıkışlarıyla tanınıyor.

 

CHP’nin sadece Trabzon örgütüyle değil Güneydoğu illeri başta olmak üzere CHP’nin milletvekili çıkaramadığı tüm illerde Haluk Pekşen adeta o ilin milletvekili gibi tüm sorunlarıyla ilgilenmesiyle biliniyor.

 

3-4 Şubat’ta yapılan CHP kurultayında anahtar liste olarak Genel Başkan’ın çıkarttığı ve delegelerin adeta blok liste olarak oy verdiği Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’e Kılıçdaroğlu yer vermemişti.

 

Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce’nin çıkarttığı “Umudun Listesi” isimli kırmızı listede de avukat Haluk Pekşen yoktu.

 

İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke’nin öncülüğünde hazırlanan “Sol Cephe” listesinde de Haluk Pekşen yoktu.

 

 

Yayınlanan 3 anahtar listede ismi olmamasına rağmen, CHP kurultay delegeleri çalışmalarını göz önünde bulundurularak  Haluk Pekşen’in PM’ye girmesi yönünde oy kullandı.

 

 

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, sadece kurultay delegelerinin gönlünde vardı ki yapılan seçimde oy kullanan delegelerin 390’ının oyunu alarak CHP PM’ye seçildi.