CHP PM’nin gündemi Muharrem İnce’nin ihracı mı?

CHP PM’nin gündemi Muharrem İnce’nin ihracı mı?
6 Eylül 2020 08:00

CHP Parti Meclisi 8 Eylül Salı günü Ankara’da Genel Merkez’de toplanıyor. Gündemde dış politika gelişmeleri ve siyasi sonuçlarının değerlendirilmesi, Covid-19 ve İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ne dair değerlendirmeler görünse de gerçek gündem maddesinin Muharrem İnce’nin ihracı olduğu ifade edildi.

 

Ana muhalefet partisi CHP’de Muharrem İnce’nin başlattığı hareket sonrası ilk toplantı gerçekleştirilecek.

 

MUHARREM İNCE SİVAS’TAN YOLA ÇIKTI

 

Eski CHP Yalova milletvekili ve CHP’nin 2018’deki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli kilometre taşlarından Sivas Kongresi’nin 101. yılında Sivas’tan yola çıkarak başlatmıştı.

 

 

CHP ÖRTÜLÜ GÜNDEM İLE TOPLANIYOR

 

CHP PM, 8 Eylül Salı günü saat 12:00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. PM’nin gündeminde ise dış politika gelişmeleri  ve siyasi sonuçlarının değerlendirilmesi, Covid-19 ve İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ne dair değerlendirmeler olacak.

 

 

MUHARREM İNCE’NİN İHRACININ KONUŞULACAĞI İDDİA EDİLİYOR

 

SüperHaber’den Mevlüt Yüksel’in CHP’li kaynaklardan edindiği bilgilere göre CHP PM’nin gerçek gündem maddesinin Muharrem İnce’nin ihracı olduğu ifade edildi. Parti içinde başlayan muhalif hareketlerin medyaya sızmasını istemeyen CHP’nin suni gündem maddeleri ile toplantı yapacağı iddia edildi.

 

Yine edinilen bilgilere göre toplantının gizli gündemi olan Muharrem İnce’nin başlattığı hareket karşısında CHP olarak nasıl bir tutum izleneceği, ihraç edilmesi ya da edilmemesi durumunda nasıl gelişmeler yaşanabileceğinin konuşulacağı ifade edildi.

 

İŞTE CHP PM ÜYELERİNE GÖNDERİLEN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzası ile PM üyelerine gönderilen mesajda şöyle denildi:

pm-mesaj

1f2a8ab9-98ed-4290-8ea0-0b23ff404966