CHP PM’de ‘Adaylığının konuşulması bile utanç verici’ denilen eski MHP’li Mehmet Fatih Bucak Siverek adayı oldu!

CHP PM’de ‘Adaylığının konuşulması bile utanç verici’ denilen eski MHP’li Mehmet Fatih Bucak Siverek adayı oldu!
7 Şubat 2019 11:49

CHP yerel seçimler için 16 adayını daha açıkladı. Geçtiğimiz günlerde çokça tartışılan Fatih Mehmet Bucak CHP’nin Siverek adayı oldu.

 

 

 

PM’ye sunulan listede Bucak’ın adını gören bazı üyeler önce bir isim benzerliği olabileceğini düşünerek adayla ilgili bilgi edinmişti.

 

 

Ancak listedeki ismin MHP’den Siverek Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapan Bucak olduğu neşleştirildi. Bunun üzerine daha Şanlıurfa Siverek oylaması gelmeden bazı PM üyeleri söz alarak Bucak’ın, “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” sözlerini hatırlatmıştı.

 

Bir PM üyesi “Bu ismin CHP’de konuşulması bile utanç verici” diyerek tepkisini göstermişti.

 

“AKP’nin çöpe attığı MHP’nin kendisine yakıştıramadığı adayın CHP PM’de konuşulacak düzeye getirilmesinin bir çürümeye işaret  olduğunu” söyleyen bazı Parti Meclisi üyelerinin itirazı üzerine Bucak listede olmasına karşın oylamaya sunulmadı.

 

BUCAK AŞİRETİYLE İLK TEMAS DEĞİL

 

 

Bucak aşiretinin adı, 3 Kasım 1996’ta Balıkesir’in Susurluk ilçesinde gerçekleşen ve ‘Susurluk skandalı’ olarak bilinen kaza ile duyulmuştu. Kaza ile devlet-polis-mafya üçgeninde işlenen suçlar ortaya çıkmış, Bucak aşiretinden DYP eski Milletvekili Sedat Bucak yaralanmıştı. CHP’nin Bucak aşiretiyle tek ilişkisi Fatih Mehmet Bucak değil. Yine Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak da CHP’nin Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti.