CHP PM üyesi Bulut: Hükümet Uludere’nin üzerini kapattı

CHP PM üyesi Bulut: Hükümet Uludere’nin üzerini kapattı
13 Ağustos 2013 11:10

 

CHP Parti Meclisi üyesi Dursun Bulut, “Uludere’de, kendi ülkemiz içerisinde insanlarımız katledildi. Kim emir verdiyse uçaklar insanlarımız üzerine bomba yağdırdı. Bu olayı lanetledik ve kınadık. Hükümet, Uludere olayının üzereni kapatmıştır” dedi.

 

İl ve ilçe parti teşkilatlarını ziyaret etmek üzere Van’a gelen CHP PM üyesi Dursun Bulut, İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Bulut, burada yaptığı konuşmada hükümetin dış politikasını eleştirerek, şunları söyledi:

“Hükümetin uygulamış olduğu dış politikanın sonuçlarını ülke çok ağır bir şekilde ödüyor. Türkiye, komşularıyla sorunlu hale geldi. Barışık olduğumuz komşu ülke kalmadı. Niye? Çünkü bir ülkenin gelenekleri vardır. Eğer siz o gelenekleri uluslararası hukuku hiçe sayarak kendi anlayışınıza göre yeni bir dış politika oluşturmaya kalkışırsanız sorunlu hale gelirsiniz. Suriye’de başlangıçta ‘Bizim Esad’ diye birbirlerine hitap ederlerken, daha sonra ‘Esed’ oldu, can düşmanı oldu. Birbirlerine düşman kesildiler. Ne olduysa oradaki halka oldu. CHP bu konuda her türlü uyarıcı görevi yaptı.”

Bulut, “Hükümettekiler, barış yönünde el uzatmamıştır. Suriye’de Irak’ta Mısır’da savaşı körükleyen el olmuşlardır. Topraklarımızda, Suriye’de savaşa sürülen insanlar eğitilmektedir. CHP milletvekilleri o kamplara baskın yaptığında kamplardan içeri sokulmadılar. Hükümet kendi inançları doğrultusunda orada savaşı körükleyen ve Esad’ı iki ay içerisinde devirmeyi hedefleyen bir mantıkla yola çıkmıştır. Yüzbinin üzerinde insan katledilmiştir. Bu hepimizi yürekten ve derinden üzen bir olaydır.”

“Biz dünyanın hiç bir yerinde kan dökülmesinden yana değiliz. Dünyanın hiçbir yerinde ülkelerin iç işleyişlerine karışmaktan da yana değiliz” değiliz diyen Bulut, Uludere olayına da değinerek, şunları söyledi:

“Uludere’de kendi ülkemiz içerisinde insanlarımız katledildi. Kim emir verdiyse uçaklar insanlarımız üzerine bomba yağdırdı. Bu olayı lanetledik ve kınadık. Hükümet Uludere olayının üzereni kapatmıştır.”

 

22