CHP PM için çok sayıda vekilin adı geçiyor!

CHP PM için çok sayıda vekilin adı geçiyor!
7 Temmuz 2020 12:47

CHP 37. olağan kurultayına gidiyor. 3 hafta sonra yapılacak kurultayda hem genel başkan hem de parti meclisi belirlenecek. Kurultayın genel merkez yönetimi ile parti içi muhalefetin yarışına sahne olması beklenirken, kimlerin listeye gireceği konusunda kulisler hareketli.

 

 

Parti içi muhalefet ile parti yönetimi arasındaki bir yarış konusu da parti meclisi. Muharrem İnce kanadı, Gelecek Adına Biz Grubu ve eski tüfeklerin oluşturduğu küskünler grubu, 52 kişilik parti meclisi seçimi için kendi listelerini seçtirmeyi deneyecek.

 

 

KOCAOĞLU,BOZBEY, CANPOLAT’IN PM’YE GİRMESİ MUHTEMEL

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise 52 kişilik bir anahtar liste ile delegelerden destek isteyecek. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu’nun mevcut parti meclisini yüzde 60 oranında değiştirmesi bekleniyor. Milletvekillerinden Murat Bakan, Zeynel Emre, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun parti meclisine taşıması bekleniyor. Ayrıca, eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, eski İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in de parti meclisine gireceği konuşuluyor.