CHP ‘Onur Üyeleri’ne saygısızlık!

CHP ‘Onur Üyeleri’ne saygısızlık!
18 Temmuz 2020 10:30

CHP tüzüğünün ‘kurultay üyeleri’ni sayan 46. maddesi: ‘a) Genel başkan, PM üyeleri ve milletvekilleri doğal üye, b) il kongrelerinde milletvekilli sayısının iki katı olarak belirlenen seçilmiş üye, c) geçmişte genel başkanlık, bakanlık, milletvekilliği, PM üyeliği yapanlar, onur üyesidir’ hükmünü getirmiştir.

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 

Devşirilmeden önce ‘CHP kapatılmalı, vakıf yapılmalı’ diyen şimdinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ‘Salon küçük, onur üyelerini bu kurultaya almayacağız’ diyerek daha başta hukuka, tüzüğe, demokratik kurallara uymayacaklarını ilan ile vakıf yapmayı beceremedikleri ‘CHP’yi tek adam CHP’si yapacağız’ demiş oluyor!

CHP’de siyaset yapmış, önemli hizmetlerde bulunmuş, halen de her şeyi ile CHP’ye hizmet eden kurultay onur üyeleri olan H. Çetin, M. Karayalçın, A. Öymen, E. Çevikçe, Ö. Sav, A. Sav, E. Karakaş, F. Sağlar, Z. Temizel, H. F. Güneş, S. Ergül, S. Oktay, A. Keskin, K. Anadol, B. Baykam, O. Öymen, N. Matkap, Ö. Alpago ve diğerleri için ‘Kurultaya giremez, almayacağız’ deniliyor.

70 yıldır her kurultayda olduğu gibi, bu kurultayın onur üyeleri de kurultaya gelecek ve salona gireceklerdir. İçişleri Bakanı Soylu’ya ‘kurultaya girecekler-giremeyecekler’ listesi verilecek, Polis bariyerleri ve barikatları ile engel mi olunacak?

Gençlik kolları da bu kanunsuz, tüzüğe aykırı direktiflerinizi uygulamaz. Sayın CHP Genel Başkan Yardımcısının özel militanları, milisleri var ise Çubuk’taki linç girişiminde onların başında genel başkanı korusalardı!