CHP Odunpazarı adayı Kurt: Çalışanlarımızla omuz omuza vereceğiz

CHP Odunpazarı adayı Kurt: Çalışanlarımızla omuz omuza vereceğiz
15 Mart 2014 10:45

CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı ve Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

 

BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ

 

Fen İşleri çalışanlarıyla fikir alışverişi yapan Kazım Kurt, birlikte büyük işler yapılacağını belirterek, “Odunpazarı Belediyesi, son 10 yılda duraklama dönemi yaşadı. Bu nedenle hep birlikte daha fazla çalışacak, canımızı dişimize takacak ve 10 yıllık açığı hızlı bir biçimde kapatacağız. Ben çalışmaktan korkmam. Siz de korkmayacaksınız. Büyük işler yapacağız. İmkansız diye hiçbir şey yoktur. Daha fazla yorulacağız, belki zorlanacağız ama hayallerimizi omuz omuza vererek, halkımızı da yanımıza alarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

jkl

 

SENDİKANIZI SİZ KURACAKSINIZ

 

Sendikasız işçi istemediğini, bu noktada çalışanların sendika kurmaları gerektiğini de vurgulayan Kurt, “İşçi, işçi olduğunun farkında olmalı. Emeği ile geçinen çalışanlarımız örgütlenmeli. Emeğinin karşılığını almalı ve hakkını aramalı. Bu da sendikalaşmadan geçer. Ben sendikalı işçiyle çalışmak isterim. Tabi bu sendikayı da siz oluşturacaksınız. Ben işveren olarak bunu yaparsam, bu alçaklık olur. Sendika sarı sendika olur. Ben bunu yapmam. Sendikanızı siz kuracaksınız. Bu sizin hakkınız” ifadelerini kullandı.

 

İŞÇİ BAŞIMIZIN TACI

 

Başkan olduktan sonra işçilerin işine son vermeyeceğine de vurgu yapan Kurt, şöyle konuştu: “Kardeşlerim, şu konuda sakın endişeniz olmasın. 30 Mart’ta belediye başkanı olduğum zaman, işinize devam edeceksiniz. Ben işçinin-emekçinin hakkını koruyan ve savunan bir adamım. Emeğiyle iş yapan herkes bizim başımızın tacı.”