CHP MYK’da revizyon tek koltukla sınırlı kaldı!

CHP MYK’da revizyon tek koltukla sınırlı kaldı!
16 Mayıs 2017 09:51

Bir süredir parti içinde beklenen MYK’da revizyon, sadece tek koltukta yapıldı. Ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığından ayrılan Selin Sayek Böke’nin yerine Aykut Erdoğdu getirildi.

 

 

Meriç Tafolat / Milliyet

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde bir süredir beklenen MYK revizyonu taleplerine kapıyı kapatan bir adım atarak, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’den boşalan ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu getirdi. Erdoğdu, genel başkan yardımcısı sıfatıyla verdiği ilk demeçte, Wall Street protestolarına ilham kaynağı olan “Biz yüzde 99’uz” sloganını anımsatarak, “Biz, bu ülkede yüzde 99’uz. Çok çalışan, çok fedakârlık eden ama bu emeği ve fedakârlığı karşısında hak ettiği hayatı yaşayamayan yüzde 99’uz. Bu yüzde 99’luk kesimle birlikte ortak bir hayalimiz olacak. Bu hayal, hem Türkiye’nin hem dünyanın gerçeklerini bilen, bunu da makul bir yol haritasıyla değiştirmeye çalışan bir hayal olacak. Hayalperest değiliz ama muhakkak hayallerimiz var” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

16 Nisan halk oylamasının ardından yol haritasını belirlemeye çalışan CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu, parti içinde bir süredir çok farklı kesimlerin talep ettiği MYK revizyonuna kapıyı kapatarak, dün boşalan tek koltuk için atama yaptı. Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Böke’den boşalan ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine Hazine Müsteşarlığı kökenli İstanbul Milletvekili Erdoğdu’yu getirdi. Genel başkan yardımcısı sıfatıyla ilk demecini Milliyet’e veren Erdoğdu, şunları kaydetti:

 

 

“Nedir amacımız? Zenginliğimizi artırmak ve zenginliğimizi daha adil ve hakça bölüşmek. Bu sadece bir tek partinin değil, bu bir yerde de milli bir politika olmak zorunda. Bütün kesimleri içeren bir ekonomi politikası oluşturmak zorundayız. Bu ekonomi politikasını oluştururken de, birincisi geleceğin bütün ekonomik gelişmelerini en iyi tahmin edecek şekilde ve geleceğin ekonomik gelişmelerine de en uygun ekonomi modelini bütün bileşenlerle birlikte oluşturmak gerekiyor. Hepimizin, bütün ulusumuzun bir kutup yıldızını birlikte tarif ediyor olmamız gerekiyor.”

 

 

‘Mutlaka hayallerimiz var’

 

 

“Kutup yıldızı dediğim bu ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınması, insanların sadece zengin değil aynı zamanda mutlu yaşadığı bir ülkeyi nasıl inşa edeceğimizi, bütün bileşenleriyle, işçileriyle, işverenleriyle, sendikalarıyla, kadınlarıyla hep birlikte oluşturacağımız bir yolla belirlememiz gerekiyor. Çok çalışan, çok fedakârlık eden ama bu emeği ve fedakârlığı karşısında hak ettiği hayatı yaşayamayan yüzde 99’uz. Bu yüzde 99’luk kesimle birlikte ortak bir hayalimiz olacak. Hayalperest değiliz ama muhakkak hayallerimiz var. Sahadaki bütün verileri, beklentileri, talepleri alıp bunu uygulanabilir ekonomi politikasına dönüştürmeye çalışan, bütün yüzde 99’un içinde olduğu bir ekonomi politikası söylemi ve eylemi yaratmak üzere çalışacak bir kadro olacağız.”

 

 

Erdoğdu en genç MYK üyesi oldu

 

 

1972 doğumlu Aykut Erdoğdu, MYK’nın en genç üyesi olurken, Erdoğdu’nun göreve getirilmesiyle, partideki sol kanadın ve gençlerin güçlendiği yorumları parti kulislerinde konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun talep edilen revizyonu kısıtlı tutmasında, parti içi dengeleri bozmama eğiliminin ağır bastığı ifade ediliyor.