CHP MYK’da konuşuldu!  25 il başkanı görevden mi alınacak?

CHP MYK’da konuşuldu! 25 il başkanı görevden mi alınacak?
25 Kasım 2020 11:12

CHP’de dün düzenlenen MYK toplantısında Doğu ve Güneydoğu illerinden 25 il başkanının görevden alınmasının istendiği ileri sürüldü. CHP’li bir kaynak anketlerde CHP’nin oylarının düşük çıkması nedeniyle 25 il başkanının görevden alınmasının konuşulduğunu söylerken daha önce görevden alındığı belirtilen ve sonradan yalanlanan Ağrı İl Başkanı’na görevden alındığı tebliğ edildi.

 

 

 

 

Cumhuriyet / Siyaset Kulisi

 

Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan, görevden alındığı bilgisini doğrularken “Bugün (dün) görevden alındığım doğrulandı. Fakat hangi gerekçeyle görevden aldıklarını bilmiyorum. Doğu ve güneydoğuya yönelik böyle bir çalışma var. Görevden alınmalar mevcut. Gerekçe henüz gelmedi” dedi. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu’da il başkanlarını görevden alma iddiaları sıcaklığını korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır için bir iş insanını çağırarak “İl başkanından memnun değilim. Bana Ensarioğlu ailesinden birisini getirebilir misiniz” dediği ileri sürüldü.

 

 

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin görevden almak istediği Doğu ve Güneydoğu illerindeki il başkanlarının 9’unun Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşadığı belirtildi. CHP’li kaynak, “Bu isimler kurultaydan öncede biliniyordu. Şimdi böyle bir adım atmaları mantıklı gelmiyor. Birileri örgütleri kendilerine göre dizayn etme peşinde” dedi.