CHP’de milletvekili adaylarının belirleneceği kritik toplantı başladı!

CHP’de milletvekili adaylarının belirleneceği kritik toplantı başladı!
20 Mayıs 2018 17:39

Hazırladığı listeye son şeklini vermek için sabah saatlerinde 5’li komisyonla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, listelere son şeklini verdi. Toplantının ardından bir süre yalnız çalışan Kılıçdaroğlu, daha sonra Genel Merkez’e geçti ve yaklaşık, 2,5 saatlik gecikmeyle MYK’yı topladı.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin yer aldığı 600 kişilik milletvekili aday listesine son şeklini verdi.

 

ÖNCE 5’Lİ KOMİSYONLA BULUŞTU
Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Çevre Sokak’ta bulunan Parti Okulu’nda, milletvekili listesine son şeklini vermek için, partisinde adaylık başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan, Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak’dan oluşan 5’li Komisyon üyeleriyle, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile buluştu. Kılıçdaroğlu’nun, hazırladığı listeyi komisyon üyelerine sunduğu öğrenildi.

 

LİSTE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı listeyi ilk olarak 6 Genel Başkan Yardımcısı gördü. Liste üzerinde komisyon üyeleri eleştiri ve önerilerini Kılıçdaroğlu’na sundukları bildirildi. 5’li komisyon üyelerinin, Kılıçdaroğlu’nun yazdığı bazı isimlere ısrarla karşı çıktıkları da bildirildi.

 

BİR SÜRE TEK BAŞINA ÇALIŞTI
5’li komisyon üyelerinin eleştiri ve önerilerini alan Kılıçdaroğlu, listeye son şeklini vermek için daha sonra bir süre yalnız çalıştı. Kılıçdaroğlu, saat 17:00’de MYK’yı toplamak için Genel Merkez’e geçti.

 

MYK GECİKMELİ BAŞLADI
Komisyon toplantısının uzaması üzerine 15:00’de yapılacağı duyurulan MYK toplantısı, yaklaşık 2 saat 15 dakika gecikmeyle 17: 15 sularında toplandı. CHP Lideri’nin toplantıda hazırladığı milletvekili listesini MYK’ya sunacağı öğrenildi.

 

MEVCUT VEKİLLER LİSTEDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mevcut milletvekillerinin büyük çoğunluğunu listelerde koruduğu öğrenildi.

 

İNCE RÖTUŞ DA TAMAM
CHP Lideri’nin, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin önerdiği isimleri de yine büyük oranda listeye koyduğu bildirildi.

 

PM DE GECİKMELİ BAŞLAYABİLİR

 
5’li Komisyonun listeler konusundaki çalışmasının uzaması ve MYK toplantısının gecikmeli başlaması üzerine daha önce 19:00’da başlayacağı duyurulan Parti Meclisi’nin de gecikmeli olarak toplanabileceği belirtildi.

 

 

MYK’DA TARTIŞMAYABİLİR

 
Kulislerde, MYK’ya listenin sunulmasının ardından CHP Lideri’nin, “Liste üzerinde gerekli tartışmayı Parti Meclisi’nde yaparız” diyerek toplantıyı kısa kesebileceği de ifade ediliyor.