CHP MYK: Hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz

CHP MYK: Hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz
10 Ekim 2015 17:07

CHP MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Bu acı saldırı nedeniyle hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

 

 

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Ankara’daki patlama nedeniyle İstanbul’daki seçim çalışmalarını iptal ederek öğle saatlerinde Ankara’ya dönen Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre kurmaylarıyla patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Kılıçdaroğlu, saat 16.00’da MYK üyeleriyle toplantıya geçti. Toplantının tek gündem maddesinin Ankara’daki patlama olduğu belirtildi.

 

 
İŞTE CHP’DEN MYK SONRASI YAPILAN AÇIKLAMA

 

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde, Ankara’nın göbeğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sadece beş yüz metre mesafede patlayan hain bombalarla 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu saldırının hedefinde Türkiye’nin birliği, kardeşliği ve huzuru var. İçinden geçmekte olduğumuz bu karanlığın faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Güvenlik ve istihbarat kurumlarının hangi gerekçeyle böyle büyük bir zaaf içerisinde olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz. Bu olayda ihmali olan tüm siyasi sorumluların gecikmiş de olsa istifa etmelerini bekliyoruz”

 

 

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK öncesi İçişleri Bakanı Selami Altınok’u telefonla arayarak, saldırı hakkında bilgi almıştı.

 

 

Öte yandan CHP, patlama sonrası seçim kampanyasında kullandığı reklam filmleri ve müziklerin yayınlanmasına bir süre ara verdiğini açıklamıştı.