CHP Muğla’daki derin sıkıntı! Son kulis bilgileri bu haberde…

CHP Muğla’daki derin sıkıntı! Son kulis bilgileri bu haberde…
8 Mart 2019 10:25

Son anket sonuçları gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesi partiler kıran kırana bir yarışın içinde. Peki batı illerinde son durum nasıl? Akşam yazarı Emin Pazarcı, CHP kulislerinde konuşulanları aktardı. Buna göre CHP çok sayıda ilde belediyelerini kaybedecek.

 

 

CHP sözcüleri 31 Mart yerel seçimleri için çok iddialı konuşuyor. İktidarın yereldeki egemenliğine son vereceklerini söylüyorlar. İstanbul ve Ankara için emin konuşan parti kurmayları, güçlü olduğu kıyılarda ve iç Ege’yi cepte görüyor.

Peki gerçekte durum nasıl? Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, aksini düşünüyor. Pazarcı’ya göre ana muhalefet dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olabilir. Yazar, CHP kulislerinde konuşulanları “İşte sandık sonuçları” başlıklı köşesinde aktardı:

 

 

Kırklareli kaybediliyor

 

 

Kırklareli’nden başlayayım. CHP’lilere bakılırsa Kırklareli kaybediliyor. CHP, mevcut Belediye Başkanı Kesimoğlu’nu aday göstermedi. O da seçime bağımsız giriyor. Böyle bir tabloda Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Derya Bulut’un ipi göğüsleyeceği, Mehmet Kesimoğlu’nun 2, CHP adayının ise ancak 3. olabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

 

 

Eskişehir kaybedildi mi

 

 

Eskişehir’e “şimdiden kaybedildi”gözüyle bakılıyor. Zaten Belediye Meclisi’nde çoğunluk Ak Parti’deydi. Bu seçimde Yılmaz Büyükerşen’in de koltuğu kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’liler bile Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Adayı Burhan Sakallı için “banko” diyor.

 

 

CHP Muğla’da ciddi hatalar yaptı

 

 

CHP, Muğla’da ciddi hatalar yaptı. O yüzden Muğla’yı da kaybedecek. CHP’nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Osman Gürün, bütün ilçe belediye başkanları ile sürtüştü. Marmaris’te Ali Acar’ı aday yaptırmadı; Acar, DSP’den aday oldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un önünü kesmek istedi; o da Muğla’da DP Büyükşehir Adayı olarak karşısına çıktı.

 

 

İlçelerdeki kötü tercihler

 

 

Aday gösterilmeyen CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi aynı şekilde, Muğla’dan bağımsız aday oldu. Aday yapılmayan Ortaca Belediye Başkanı da DP’ye geçip, Osman Gürün’e savaş açtı. CHP’nin bu şartlarda Muğla’da kazanması mümkün değil. Muğla Büyükşehir Belediyesi, böylece Cumhur İttifakı’nın Adayı Ak Partili Mehmet Nil Hıdır’a hediye edildi. Devam edelim…

 

 

Denizli ve Hatay

 

 

CHP, Denizli’de aday göstermedi, başkanlığı İyi Parti’ye bıraktı. Ancak, CHP oylarının İyi Parti’ye gitmediği söyleniyor. Burdur riskli, Zonguldak’ta CHP adayı dağınıklığı toparlayamıyor. Giresun ve Sinop’ta da CHP açısından sıkıntılar yaşanıyor. Hatay’da ise, ancak HDP blok oy verirse, CHP durumu kurtarıyor.

 

 

İzmir’de AK Parti’nin ilçe sayısı 6’ya çıkabilir

 

 

Çok önemli bir bilgi daha: İzmir’de Ak Parti’nin iki belediye başkanlığı vardı. CHP’liler, bu seçimde o sayının 6’ya çıkma ihtimalini konuşuyorlar. İstanbul’da Maltepe, Ankara’da da Yenimahalle’den gelecek sonuçlardan ciddi şekilde korkuluyor.